Певицата Мариана Попова и актьорът Веселин Плачков имат общо три деца и две животни. И дори пристигнаха в студиото на „Преди обед“ с малката си дъщеря и кучето. Още в началото на разговора споделиха на водещите, че често се чувстват недоспали, защото малката им дъщеричка заспива след полунощ, а кокерът ги буди към пет часа сутринта за разходка.

„Дъщеря ни е будно дете, метнало се е на баща си. Но за това пък аз има песен „Трябва да остана будна“, пошегува се поп певицата.

Те подхванаха темата за COVID-19 и споделиха своето негативно мнение за ситуацията в България. „Много лесно се организираме за лесни неща“, категорична е Марияна Попова за българското общество.

„Неглижирането на зеления сертификат ме изумява, както и отношението към това да си тестван на момента, да се види, че можеш да си в съприкосновение с другите, да работиш с тях или просто да се срещнете и да знаете, че точно сега сте здрави, ето това е много важно“, сподели от своя страна Веселин Плачков.

Двамата дадоха пример със своята дъщеря, която не са пуснали да отиде на коледното си тържество, защото има малко сополи и директорката на детската градина се обадила специално да ги поздрави, като им казва, че се надява и други родители да бъдат така отговорни.

По-голямата дъщеря на Мариана е решила да се ваксинира въпреки, че е на 12 години. И това радва певицата, защото самата тя вече няколко месеца няма никакво обоняние (още през септември е прекарала вируса - бел.ред.). Плачков пък се оплака в ефир, че поради тази причина тя пресолява манджите. Мариана Попова сподели, че чака да отминат празниците и ще отиде да се тества за антитела и след това всички заедно с децата ще се ваксинират.

Дъщерята на Веселин Плачков пък учи в Манчестър и той е очарован как там два пъти в седмицата децата сами си правят антигенни тестове и сами ги снимат ги и ги пращат в училище всяка неделя и сряда. Той я питал дали има вариант за измама, а дъщеря му с учудване му казала, че няма луд, който ще отиде болен в училище.

Интересното около артистичното семейството е, че си размениха ролите съвсем буквално. Веселин изпя песен с Мариана, а тя игра в постановка с него.

„Веско агресивно навлезе в музиката. Той пее много добре за актьор, а аз играя представлението много добре за певица“, категорична е Мариана Попова.

Певицата и актьорът са участвали като дует на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“. Те се състезават с парчето "В някой друг живот", текстът на което е написан от Мариана.

Решихме заедно да има песен за спектакъла ни“, сподели семейството. Сценаристът и режисьор на техния спектакъл е актрисата и драматург Здрава Каменова и всичко е написано специално за тях. В представлението певица и актьорът искат да се откажат от сцената и има много смешни моменти, когато тя пие хапчета и започва да халюцинира. Споделиха, че наистина понякога им се иска да не са на сцена, защото в България няма публика за възвишени неща.

„Аз почти съм спряла да пея, защото съм откровен човек и ще ви кажа - спрях, защото нямах време и другото е, че не ми се пее. Много жени успяват да съчетаят майчинството с кариерата, аз не мога, ще дам пример с Мария Илиева. Сега ми е по-интересно да редя къщи, нещо като интериорен дизайн. Цялата суета ми дойде в повече, за кеф ми се пее вече. Въпреки това на пролет ще тръгна на турне с бургаска филхармония, но не ми е на всяка цена“, каза певицата.

Семейството прекара две години в Плевен, но се завърнаха в София. Плачков започва като началник на отдел "Култура" в Плевен, но хората в общината, освен кмета, не са го прели добре.

„Демокрацията е за отговорни и умни хора, както и това, че ние се сещаме, че сме християни само по празниците“, сподели артистичното семейство.