От 2010 г. насам художникът Михаил Вучков се е захванал с амбициозен проект. Той претворява картините на Владимир Димитров – Майстора, като използва трансеексуални модели.

Творбите на Вучков предизвикаха много остра реакция, след като проектът му получи 10 000 лева от „Национален фонд култура“. Някои от критиците на творбите дори определиха работата на младия художник като „подмяна на изкуството“.

„Не мисля, че можем да говорим за подмяна на изкуството“, каза Михаил Вучков за сутрешния блок на bTV. „Най-важното в изкуството е усещането и личната комуникация.“

За Михаил Вучков никак не е било лесно да намери моделите, които участват в снимките. Голяма част от транссексуалните хора в България се притесняват да се разкрият, за да не бъдат атакувани. Именно това е причината Вучков да се насочи именно към тази група.

Сред транс жените, които застанаха пред обектива му е и Мелиса, която преди се наричаше Тихомир и стана известна покрай „Фермата“.

Според Михаил Вучков няма по-сегрегирана група в България от транс общността. Отношението към транс хората е като това към жените в 19-и век и именно по тази причина художникът е решил да замени женските персонажи от картините на Майстора с транс жени.

Изложбата е озаглавена "Другите българки" и ще бъде представена на 8 март от 19:00 часа в пространството за културни събития "The Steps".