Преди около два месеца транссексуалната Мелиса, която почитателите на „Фермата“ помнят като културиста Тихомир, обяви, че има нова приятелка. Тогава много потребители на социалните мрежи започнаха да питат дали Емили е биологична жена или е транссексуална като Мелиса. Едва сега младата Емили реши да сподели повече за себе си и избра да направи това в студиото на „Преди обед“ по bTV.

В разговора си с Александър Кадиев Емили разкри, че е „транссексуална по натурален начин“. С други думи, тя е родена с пенис и първоначално е регистрирана като момче, но с течение на времето се развива като момиче.

На външен вид никой не би предположил, че младото момиче не е биологична жена. С изключение на органа между краката ѝ, тя е напълно женствена, без да е прибягвала до операции или хормонална терапия.

Още в началното училище в Плевен на всички около Емили им е било ясно, е тя не е като другите момчета. Обличала се е в рокли и си е играела с кукли. И това става причина за ужасно отношение към нея, което я тласва към депресията. Тя сподели, че дори е правила опит за самоубийство.

Едва когато е на 18 години Емили решава пълноценно да живее като жена. На абитуриентския си бал идва с красива рокля - същата, с която дойде и в студиото на „Преди обед“ и от този момент за никого не остава съмнение, че Емили е жена.

Любовта на Емили с Мелиса, която някога се наричаше Тихомир

По същото време, когато Емили събира смелост да започне да живее напълно като жена, същото прави и Мелиса, по това време все още с името Тихомир.

Зрителите на bTV познават Тихомир като хомосексуален културист, който участваше във „Фермата“, но още от съвсем малък младежът се е чувствал като жена и в сънищата си винаги е бил жена. Това, което спира Тихомир да стане Мелиса, е спортната му кариера.

Преди около година Мелиса започва пътешествието си към това да изглежда на външен вид така, както се чувства вътрешно – жена. Тя започва хормонална терапия и си съставя строг режим на хранене, за да свали килограмите си от времето като културист и да предотврати наедряването, което е страничен ефект от хормоналната терапия.

След като се запознават, Мелиса и Емили стават много добри приятелки, а скоро след това приятелството им прераства и в любов. Те започват заедно да пишат историята на транс хората в България, защото, доколкото им е известно, са първата транс лесбо двойка в страната ни.

Сега двете жени са си поставили мисия – ще посещават различни градове в България, за да се срещат с транссексуални хора и да им помагат да търсят правата си. Емили и Мелиса са ставали жертва на тормоз от страна на тесногръди хора, но в последно време са се обградили с приятели, които ги подкрепят и обичат, затова знаят колко е важно да имаш някого на своя страна.

Повече за забележителния път, който са извървели Мелиса и Емили, може да научите от видеото от „Преди обед“.