Музикален гений и чаровник – такъв е бил като дете Евгени Генчев. Как започва да се занимава с музика, какъв е по характер и с какво една жена може да го впечатли? За всичко това разказва човекът, открил виртуозния пианист за сцената.

Оперният певец Мирослав Димитров първи забелязва музикалния талант на малкия Евгени.

„По радиото пуснаха Камелия Тодорова – „Чакам те сутрин рано, пак да чуя твоя глас…“. И ми направи впечатление, че Евгени след 30-40 минути я запя в същата тоналност, абсолютно по същия начин, а той е все пак 5-годишно детенце“ – разказва Мирослав Димитров.

За да убеди баща му, че Евгени действително има качества на музикант, няколко години по-късно неговият ментор го води при големия български диригент и композитор маестро Иван Маринов.

„Свиреше много сложни мелодии: „Моля ти се, пей с тонове това, което чуваш на първия глас“. Евгени го изпяваше. „Сега ниския глас, сега средния глас“. Това е изключително трудно! Тогава Иван Маринов стана, затвори рояла и каза „В моята практика – а той е на 70 години – не съм виждал такова дете! За първи път виждам такъв феноменален слух! Това е уникално!"

Чаровникът на випуска в Музикалното училище в Пловдив е приет с пълна стипендия в Кралската музикална академия в Лондон.

„Евгени ще е много елегантен ерген, семпъл, ще фрапира с интелекта и с това, което може. Няма да покаже това, което не е. Но това което е, е достатъчно много, за да бъде най-желаният ерген. Е, да се надяваме, че няма да се стига до бой. Ама знае ли се, жени са“ – коментира през смях Мирослав Димитров.