В сърцето на Лондон се намира едно от най-престижните училища по музика и драма в света. "Guildhall School of Music & Drama" е основано през 1880 година и в него учат едва 1000 студенти от над 70 страни. В престижната сграда са завършили знаменитости на музиката и драматичното изкуство, сред които Даниел Крейг и Юън Макгрегър. От 2012 до 2016 сред учениците на световноизвестния пианист Ронан О’Хора е и Евгени Генчев, който влиза във втори сезон на "Ергенът". 

"Евгени винаги озаряваше стаята, когато влезеше в нея. Той имаше, както казваме на английски twinkle in his eyes, блясък в очите. И въпреки изключителното му чувство за хумор, той е много отговорно момче, посветено, работещо усърдно и професионално, но разбираше и колко важно е да се забавлява. Защото забавлението е важно както в живота, така и в музиката, а Евгени има това отношение в изобилие." 

Под ръководството на проф, О’Хора, Евгени завършва магистратура и често свири в една от най-впечатляващите концертно зали в Лондон - Milton Court. 

Снимка: bTV Media Group

"Евгени е изключителен пианист. Той притежава сериозен характер и харизма в неговите изпълнения, убеденост и колоритност, изключителен изпълнител на музика от времето на Романтизма. Той винаги е бил привлечен от тази музика и я изразява с невероятна страст, цвят и артистизъм", това споделя професорът за спомените си от Евгени Генчев.  

Може ли музиката може да бъде оръжие в романтичните отношения?  

"Музиката е изкуство на споделеното, а аз смятам, че има много различни пътища да се общува. Музиката в частност е чиста емоция и понякога е много по-лесно д кажеш нещо с музика, отколкото с думи. Така че, очевидно ще използва всичко, което знае от музиката и ще му бъде полезно."

Като всеки учител, който иска да помогне на своя ученик, професорът използва възможността да даде един съвет, преди началото на това ново предизвикателство в живота на Евгени.

Снимка: Instagram.com/evgenygenchev/

"Бъди себе си! Аз нямам съмнение, че Евгени ще бъде себе си и ще бъде много успешен и в това предизвикателство!"