Серхио Кортес – двойникът на Майкъл Джексън, разказва за предизвикателствата пред това да заместваш световноизвестен музикант на официални събития. Испанецът е специален гост в предаването „Преди обед“ по bTV.

Испанецът Серхио е признат за двойник на Джексън от самия Крал на попа. Кортес е наеман от музиканта, за да го замества по различни официални събития.

Испанският имитатор Серхио Кортес започва да се вдъхновява от музиката на Майкъл Джексън,  още когато е на 5 години. Макар че тогава има свенлив характер, любовта му към музиката на Джексън го подтиква да пресъздава образа му все по-успешно.  

Кортес се осмелява да имитира публично Джексън за пръв път на благотворително събитие, организирано в помощ на болно дете. Отзивите на публиката тогава, мотивират испанеца да продължи с имитациите.

„Хората бяха възхитени“ – споделя Серхио Кортес.

 

Въпреки поразителната прилика между Серхио и Майкъл Джексън, Кортес никога не е прибягвал до пластични операции, за да изглежда като своя идол.

„А ние дори имахме еднакъв брой братя и сестри“ – признава испанецът.

Серхио за първи път среща очи в очи своя идол Джексън през 1997 г. испанецът нарича този момент „сбъдната мечта“.

„Бях чакал цял живот този миг“ –признава Серхио Кортес.

Споменът за срещата остава жив в сърцето на испанеца и до днес. Когато Майкъл Джексън умира през 2009 година, Кортес спира да прави музика, изхвърля и дрехите си. завръща се на сцената чак през 2012 г.

„Той беше истински човечен“ - споделя испанецът за Майкъл Джексън.

Колко време ежедневно отнема на Серхио Кортес, за да се превърне в истински двойник на Майкъл Джексън – вижте във видеото.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK