Битката за голямата награда в "Survivor: Скритият идол" приключи за Йоана Върбичкова, която беше смятана за един от най-подготвените, прозорливи и комбинативни участници в екстремното риалити. Актрисата отпадна от приключението след дуел с шампионката по джиу джицу Мила Савова на Острова на изкуплението.

Двете участнички, които не скриха уважението и приятелските си чувства, се сблъскаха в първата битка на изгонените от обединеното племе "Мапурондо". Вместо сила, те трябваше да демонстрират търпение и прецизност при реденето на кула от пръстени и дървени топки.

Мила се оказа по-сръчна и фокусирана, триумфира в изпитанието и така запази шанса си да продължи напред към наградата от 150 000 лева и титлата "Последният оцелял". За Йоана остана утехата, че ще бъде първият член на журито в "Survivor: Скритият идол" и ще има решаващ глас при избора на победител. 

Къде сгреши Йоана и какво е чувството да си първия член на журито и да наблюдаваш играта отстрани? Вижте какво сподели самата тя пред Ваня Джаферович във видеото най-горе.

"Много е приятно чувството да си първия член на журито, в интерес на истината. Искаше ми се да стигна по-напред, но съм щастлива от играта, която направих", каза Йоана.

"Чест е да бъдеш част от журито и да участваш в избора на победител", допълни тя.

"Играта беше много готина. Много съм щастлива, че точно такава игра ми се падна, защото ако беше игра за издръжливост, Мила щеше да има малко по-голямо предимство", призна Йоана.

"Тази игра беше изключително равностойна за двете ни и определено малко ме е яд, че загубих играта, защото можех да я спечеля", категорична е тя.

"В Survivor трябва да имаш един-двама човека, с които сте си съюзници и сте си супер верни. Затова все още стискам палци на Зоран и Борислава да останат заедно, за да могат хем да стигнат до финал, хем и двамата да покажат интересни ходове. Нямаше да застана срещу Зоран – исках на този етап да останем тройка и да се движим напред", каза Йоана.

След победата си срещу Йоана, Мила ще продължи живота си на Острова на изкуплението и ще очаква следващия си съперник. За да преодолее по-лесно физическите предизвикателства, тя получи въже и мачете. С останалите изпитания ще трябва да се справи със силата на духа си.

"Когато останеш сам след нищото, сред дивата, непозната природа, се появяват най-големите ти страхове. Но няма вариант да се прекърша", категорична е тя. 

Далеч от Острова на изкуплението, в обединеното племе "Мапурондо", участниците започнаха да плетат нови стратегии за оцеляване. Най-добрата приятелка на отпадналата актриса - офталмологът Борислава, бързо се адаптира към новата ситуация. Тя създаде коалиция със студентката Анелия и в бъдеще двете планират да играят заедно, за да отстранят футболната съдийка Джулиана и собственика на автосервиз Драгомир.