Юлиан Костов е само на 31 години, но вече има собствена продуцентска компания, успешна актьорска кариера в чужбина, неговата заслуга е и Мария Бакалова да участва в "Борат 2". В "Тази събота и неделя" той разказа с кои популярни актьори го среща талантът му и как става част от хитовия сериал на Netflix "Сянка и кост".

„В "Сянка и кост" попаднах по обичайния начин. С кастинг и после втори кастинг, който бе за друг персонаж, защото продуцентите решиха, че съм по-подходящ за него. Снимахме в Будапеща в продължение на пет месеца. В естествения декор на различни дворци. Героят ми е сърцеразбивач, или казано по-точно сърцелом“ – сподели Юлиан Костов.

Повечето му роли са свързани с трудни каскади, но понякога играе и в любовни сцени.

„Адреналинът е подобен. Изобщо не е секси и гламурно. Уязвимо е, притесняваш се“ – призна актьорът, който е снимал подобна сцена с Емилия Шуле.

Юлиан Костов играе на различни езици – български, английски, италиански, испански и руски, като за руския си признава, че само го имитира, като наизустява репликите.

Той е мениджър на Мария Бакалова и сподели, че тя в момента снима в Ню Йорк, така че „да не я мислим“.

„За последните 6 месеца имах 40 кастинга, което означава и 40 отказа, но това не ме притеснява. Трябва да спечелиш стаята на кастинг режисьора в кавички, а не ролята. Защото тези хора пак ще те извикат за друг кастинг“ – коментира Юлиан Костов.