“Чудовища” - новата лента с участието на Яна Маринова, ще направи своята премиера на 28 април в кината в цялата днес. Днес актрисата гостува в студиото на COOLt, за да открехне завесата зад новия си филм.

“Хората ще могат да си отговорят какво значи честна връзка между мъж и жена”, разкрива Яна.

Талантливата актриса направи заключението, че живеем в един материален свят, в който губим всичко, чиято цена не сме платили - затова и любовта в “Чудовища” е “регламентирана” и през тази една година мъжът не може да посяга на жената, а тя от своя страна трябва да си премълчава нещата, които биха го изнервили.

“Това е да се продава услугата любов” - това е фразата, която чуваме и в самия официален трейлър на новата българска кинопродукция.

“Тези жени под наем помагат на такива мъже, които са се изгубили”, казва Яна и добавя, че за зрителите ще е интересно да видят и защо главният герой се е забъркал в тази история.

За своята героинята във филма Яна казва следното: “Тя е открила как да не страдаш и как да не изпадаш в зависимости на тема любов… Борави умело с мъжете и любовта”.

Актрисата добави, че работата по продукцията е съпътствала определен период от живота й, в който е осъзнала, че се е превърнала в отблъскваща личност, която ползва усмивката си за оръжие, а сега е време да покаже ранимата си страна.

“Много чудовища излязоха тази година на снимачната площадка и на театралната сцена”, заяви тя.

“Чудовища” е по пиеса на сценаристката Наталия Дукова. Яна Маринова заявява, че самата идея е “много близка до нас актрисите”. В лентата тя си партнира още с Анастасия Левордашка и Лили Сучева, а действието се развива основно в един апартамент. Режисьор е Калоян Патерков, с когото Яна се познава от 10 години. Преди време двамата са искали да реализират друг сценарий, но идеята така и не става реалност.

Наесен киноманите могат да очакват и “Игра на доверие”, където главните роли са поверени отново на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев под режисурата на Мартин Макариев. Лентата ще представи на зрителите истинската история на самата Яна Маринова и нейната майка.

“В “Игра на доверие” героинята ми е продължение на тази от “Чудовища”... Луиза Григорова е събирателен образ на жените, които се докосват до насилието у дома и на работното място”, добавя още тя. 

Участие в “Игра на доверие” ще вземе София Ласкин - дъщерята на Иван Ласкин и Алекс Сърчаджиева.