Асен Блатечки и Яна Маринова са двама от най-известните български актьори. И докато Блатечки има доста по-богат опит, Яна се превърна в звезда само за една нощ, благодарение на телевизионния сериал “Стъклен дом”, който започна по bTV през 2010 г.

Зрителите на телевизията се запознаха с актрисата по-рано, когато тя участва в риалити предаването “Сървайвър” и трябваше да оцелява на остров с още няколко участника, почти без храна и редовно изправяйки се срещу тежки физически изпитания.

Истинският ѝ успех обаче дойде благодарение на сериала “Стъклен дом”, в който играеше една от главните роли. Повече от 10 години след началото на култовия за българската телевизия сериал, актрисата, която вече всички познават, счита ролята си в “Стъклен дом” за една от най-важните в кариерата си.

Сериалът не само се превърна в едно от най-гледаните неща у нас, но и вдигна стандартите за правене на телевизия. Епизодите се снимаха с много висок бюджет, почти като филм за кино.

Снимка: btvnovinite.bg

Асен Блатечки също изтъкна качествата на сериала и разкри, че когато е получил покана да се включи към актьорския състав, е отказал, защото не е искал да се снима в “сапунки”. Много бързо обаче осъзнал, че е сгрешил в преценката си: “След като гледах първата серия аз се обадих и казах: Да, наистина не е сапунка. Ако ми напишете хубава роля, ще дойда.

Двамата говориха също и за другите си проекти, както и с какво ще запомнят времето, откакто bTV стана част от българския ефир. Те споделиха и как са прекарали карантината покрай COVID-19. Яна Маринова призна, че е много доволна, защото е успяла и да си почине, и да свърши много работа, но за Асен Блатечки, който винаги има много натоварен график, месеците на бездействие са били истинско мъчение.

Може да чуете какво още казаха двамата актьори във видеото или да гледате цялото предаване на btvplus.bg