"Вярвам, че в тази тежка ситуация трябва да правим нещата, които обичаме с цялото си същество и хъс, защото това ни прави силни в социалната верига. Ако ние сме добре и нашата брънка е здрава, значи сме си изпълнили задачата и трудно ще се чувстваме неудовлетворени или нещастливи", споделя актрисата Яна Маринова за трудната ситуация на театрите по време на COVID-19, в студиото на "Тази сутрин". 

Пиесата "Любовни писма"

В пиесата "Любовни писма" актрисата си партнира със Свежен Младенов.

"В пиесата се разказва за Томи и Алекса, които се срещат още 7-годишни. Той е отгледан да бъде политик, тя е художничка. Още на 7 години те започват битка на надмощие, която ние наричаме любов", разказва подробности за представлението тя.

Героинята на Яна Маринова - Алекса, се опитва чрез перфектния си епистоларен стил да разкаже на партньора си за любовта и хубавите неща от живота: "Когато тя се изразява в епистоларна форма, буквално срива със земята неговото политическо общество, в което той е на върха. Той пък се забавлява как тя обезкостява политическата система."

Режисьор на пиесата е Христо Михалков. Актрисата споделя, че е чакала 10 години, за да може да работи с него по нещо, което й харесва. 

"Вярвам, че ако гледате тази пиеса, просто ще се влюбите отново и ще се освободите от страховете кои искате да бъдете и  кои сте всъщност", допълва тя.

"Любовни писма" предстои да се играе на 28 декември, от 19 часа, в Сити Марк Арт Център. 

Ковид - близостта и отчуждението

"Отчуждаването заради COVID-19 се случва, когато хората не са с правилния човек вкъщи. COVID-19  сближава хората, които са намерили правилната половинка и правилните приятели, дали са истинския пример на децата си и те са станали свободни и могат лесно и красиво да общуват с тях вкъщи. 

Според актрисата "такава ситуация много често измива това, което е ненужно". 

Цялото предаване "Тази сутрин" може да гледате на btvplus.bg