За Иво Димчев са писали най-големите световни медии – „Файненшъл таймс“, „Ню Йоркър“ и "Би Би Си", които го наричат "културен феномен", "извънземен" и го сравняват с покойния актьор Робин Уилямс. Певецът Роби Уилямс пък се скара с жена си заради Димчев, защото, докато журираше в най-популярното английско риалити, двамата съпрузи влязоха в спор дали българинът да продължи. Димчев участва в три кръга, в които пее само свои песни.

Режисьорът на култовия сериал „Туин пийкс“ Дейвид Линч нарича Димчев "човек с такова голямо присъствие и невероятен глас". Един от най-успешните българи зад граница навремето напуска ВИТИЗ, въпреки че е е приет в класа на професор Крикор Азарян с асиснтенти Тодор Колев и Атанас Атанасов.

По време на пандемията Иво Димчев изнасяше концерти по домовете на хората, а когато избухна войната в Украйна, пя в бежански лагери на границата на Украйна с Полша. Иво Димчев участва в новия филм на Теодор Ушев, а днес представя новия си клип "Erotic star", който включва кадри от филма.

„Много хвалебствия чух за себе си сега. Написах песента, когато живях в Лос Анджелис. В нея се пее, че хващаш едно такси и се загубваш в града“ – каза Димчев в началото на интервюто с Петя Дикова.

„Моя е вината, че в клипа съм толкова разголен. Не харесах костюма, който ми бяха избрали и реших да се облека със синджири, които купих от Илиянци. Не очаквах да съм толкова гол и като гледам клипа, малко ме е срам. Добре че има и кадри от филма на Тео Ушев“ – поясни артистът.

Той бе в студиото с потник, на който пише Райна Кабаиванска. С него е облечен и в клипа към едноименната песен, в знак на уважение към световноизвестната оперна певица, чийто глас обожава.

На въпроса кога е плакал за последно, Димчев отговори „Вчера, защото се разделих с гаджето си след 4-месечна връзка. Тази сутрин си направих профил в Tinder“.

Относно самотата той коментира, че човек трябва да умее да бъде сам и според него той се справя с това.

Наскоро Димчев е получил писмо от войник в Украйна, който споделил, че негова песен е като химн на батальона. От Брюксел артистът лети за Варшава и отива на границата с Украйна. Там пее в бежански лагер, за да помогне с каквото може.

Скоро в Берлин ще бъде премиерата на неговия мюзикъл „В ада с Исус“, съставен от 17 негови парчета. По-късно той ще бъде представен и в Ню Йорк.

„Чета негативните коментари в интернет и се вслушвам в тях. Търся обратната връзка, за да подобря нещата. Търся вината в себе си“ – призна Димчев, който вече е живял и на Бродуей, и в Холивуд.