Иво Димчев не иска повече да пее в клубове. Рая Пеева от "Преди обед" гостува в дома му, където двамата приготвят баница, по името на нашумялата му последна песен, която направи в дует със 100 кила. Пред нея той споделя, че се чувства добре с концертите, които изнася по домовете на хората. 

"Повече не искам да пея в центъра на София. Искам само във "Филиповци" - казва той по повод един от последните му концерти, който е бил в софийския квартал. 

"Не знам защо някои си мислят, че това е супер оригинална, екстравагантна идея. Това е най-нормалното нещо. Хората сега са си по домовете и аз отивам при тях", споделя подробности за идеята си той.

Иво Димчев вече е направил 180 домашни концерта, а всички те ще бъдат обединени във филм. Планира да предложи готовата продукция на Нетфликс. 

"Тази интимност, която се случва между музиканта и хората, които го слушат, в хола, кухнята или спалнята, не може да се повтори и да се обясни по никакъв начин!"

Мечтае в неговия дом да дойде и да пее Софи Маринова. Иска и да направи дует с нея, но признава, че малко го е срам да я покани. От ефира на "Преди обед" двамата с Рая Пеева отправиха предизвикателство към певицата този общ проект да не остане само мечта. 

За песента си "Баница" кани рапъра 100 Кила, след като двамата се запознават на концерт на Лили Иванова. 

Нарича певицата "вокална гилотина" и признава, че след концерта й е започнал да я харесва още повече. 

Издава, че със 100 Кила подготвят нова песен, този път обаче любовна. Рапърът дори вече е написал своята част към песента и се очаква парчето да излезе скоро. 

В плановете му за бъдещето влиза и работата в ново арт пространство, което е отворил съвсем скоро в квартал "Банишора" в София. Локацията е бивш трафопост с площ 100 квадратни метра, в който изпълнителят смята да прави записи и да работи с различни музиканти. 

"Предполагам, че след 20 години ще правя кино. Човек много като остарее какво да прави - не може много да пее вече, но може да разказва истории с камера и хубаво осветление", обяснява избора си той.

Макар да има много планове за бъдещето, казва, че то не го интересува: "Важно ми е само настоящето.  Ситуацията в момента ни показва, че нищо не зависи от нас. Влагам любовта и страстта си в настоящия момент. Обичам хората по моя си начин - чрез музиката и изкуството!"   

Цялото предаване "Преди обед" гледайте на btvplus.bg.