В продължение на години около Иво Аръков витаят какви ли не слухове. Той ревниво пази личното си пространство в тайна, но вече настъпи моментът, в който е готов да разкаже най-съкровените си тайни.

В емоционален разговор пред Алекс Сърчаджиева в „Животът по действителен случай“ актьорът разказа за най-трудните си моменти – тогава, когато е бил предаден и измамен, останал без работа, без любов, без най-близкия си приятел. Иво Аръков сподели за всичко, през което е минал – за своите възходи и падения, за съпругата си, за моментите, в които е бил жертва на зложелатели и за неизказаните думи към скъп човек.

"Много малко хора знаят, но аз съм губил хора по време на снимките на „Съни бийч“. Аз трябваше да продължавам да бъда в кондиция, за да се получи комедиен сериал, а не обратния ефект", сподели той.

Актьорът сподели и за трудните мигове, през които е преминал с Мика Стоичкова заради непрекъснатите интриги, които са били създавани около връзката им. 

"Мика беше много ощетява от това, защото целият този стрес се изливаше върху нея", спомня си той този период от живота си, когато има трудности с най-добрия си приятел, заради ресторант, който двамата отварят.

Иво Аръков разказа в предаването и за нанесения му побой, който според него е бил изключително „подлярски“.

"Реших да отида след това в Лондон, за да се разкарам от всичко. Исках да се дистанцирам, да намеря отново желанието си към сцената", спомня си той.

"Ако има човек, който ме издърпа от душевната тиня, това беше Радост Драганова. Намерих партньор, който също иска да се развива в позитивна посока", допълва той.

"Моята бивша съпруга почина през 2021 г. Трябва да попитате моята настояща приятелка Габриела как преминах през това, защото беше доста смразяващо за мен", каза Аръков.

"Рязко загубих почва под краката си, защото това е човек, когото съм обичал с цялото си сърце и душа", споделя той.

"Ние се разделихме, преди да се разведем, защото се надявахме, че тази раздяла ще бъде кратка", откровен е актьорът.

"Първо искам много да й се накарам и да й кажа: Видя ли, че бях прав. Защо ти беше нужно да минаваш през всичките тези гнусотии, с които е свързана актьорската професия? Аз съм й простил много след като се разведохме", допълни Аръков.

"Лондонската полиция е толкова отзивчива, че ти казват: Момче, ти никога няма да разбереш какво се е случило. Не искам да го коментирам [че може да е починала от насилствена смърт], но тя не е починала от COVID-19 – тя е млада жена, какво се е случило?", пита той.

Вижте какво още сподели Иво Аръков във видеото най-горе, както и в линка по-долу: