Първият петъчен гост за 2022 г. в рубриката на Зейнеб Маджурова беше музикантът Иван Лечев. Менторът от „Гласът на България“ празнува имения си ден, а водещата му беше приготвила подарък вино, но секунди преди да влезе в студиото, бутилката се счупи.

Снимка: Гласът на България

Иван Лечев сподели, че е кръстен на дядо си, който е бил военен лекар. Обича имения си ден, защото когато е бил 10-11-годишен именно на Ивановден си е купил първата китара с парите, които е събрал от сурвакане. Музикалният инструмент е струвал 36 лева. Лечев е запомнил този ден като най-хубавия Ивановден в живота си, макар и отдавна вече да не знае къде е китарата.

Иван Лечев сподели, че по-малкият му син е тръгнал по неговите стъпки. Той е много музикално дете и вероятно го чакат музикални успехи в бъдеще.

Снимка: Гласът на България

За Иван Лечев 2021 г. е била много хубава, въпреки ограниченията около пандемията. Той е имал възможност да записва много нова музика и да готви предстоящия концерт на „Фондацията“, който ще се състои на 31 март в НДК. Сред музикантите, които ще участват, ще са и финалистите от „Гласът на България“ Рая, Борис и Иван.

За него участието му в „Гласът на България“ е едно от най-хубавите преживявания, тъй като няма два еднакви сезона на предаването. Той е много щастлив, че именно Петя Панева стана победител в осмия сезон, макар и да не беше от неговия отбор.

Снимка: Гласът на България

„Време беше някой да представи по този начин народната музика“, каза Иван Лечев.