Кастингите на тъмно в осмия сезон на музикалното състезание „Гласът на България“ са към своя край. Засега Иван Лечев има 15 участници в отбора си – 11 мъже и 4 дами. Ще успее ли Мастъра да спечели за четвърти път титлата е една от водещите интриги в сезона.

Припомняме, че в новия осми сезон на музикалното риалити треньорите могат да привлекат неограничен брой участници в отборите си. Преди следващия етап обаче те ще трябва да ги намалят до 14.

Вижте всички вокални "оръжия", които Иван Лечев привлече в отбора си до този момент.

Борис Христов е на 40 години от София. Последните 18 години от живота си е работил като музикант на круизни кораби, с които е пътувал по целия свят. Той буквално взе акъла на всички с експлозивното си изпълнение на песента „Human“. Представянето на Борис се радва на близо половин милион гледания в официалния YouTube канал на „Гласът на България". „Толкова хубав глас, толкова красив овладян мъжки глас рядко се чува!“, сподели Иван Лечев. В „Шоуто на Николаос Цитиридис“ Борис разкри, че не си спомня много от изпълнението си, но го е изживял „истински“.

44-годишният Ричард Мантерлиев от Пловдив изпя жестокото рок парче „Bridge to Better Days“ и така се превърна във второто ценно попълнение в отбора на Иван Лечев. „Този човек направо гореше с тази китара в ръцете. Даде много сериозна заявка за финалите!“, заяви Мастъра. „Надявах се Иван Лечев да се обърне, защото заради него отидох там. Имаше еуфория и беше голяма чест за мен, че всички се обърнаха", сподели Ричард минути след като слезе от сцената.

Преслава Кръстева е от Горна Оряховица, но живее в Лондон. По професия е магистър-фармацевт, но пее нереално. Момичето казва, че „Гласът на България е риск, който искам да поема“ и тази нейна стъпка се увенча с успех, защото вече е част от отбора на Лечев. „На мен ми харесва всичко, което чух и което виждам“, сподели треньорът, който е триктратен победител.

Несъмнено сред най-впечатляващите кандидати за титлата е пеещият таксиметров шофьор Георги Костадинов. Той беше изключително развълнуван преди да излезе на сцената и сподели, че излиза от зоната си на комфорт, тъй като не е пял от три години. Безапелационното му изпълнение на песента A Song for You“ впечатли и четиримата треньори. Пеещият шофьор избра отбора на Иван Лечев, който му благодари за емоцията: „Това, което излезе от душата ти, е много важно. Пази го като окото си!“.

Родителите на Боян Шахов се занимават с медицина, но той е избрал да поеме по друг път. Участва в „Гласът на България“, за да пробва нещо ново и да провери какви са възможностите му. Той взриви сцената с рок парчето „T.N.T.“, като успя да обърне всички треньори и си заслужи бурни аплодисменти. Напълно очаквано 34-годишният мъж избра отбора на Иван Лечев, който заяви: „Добре дошъл в печелившия отбор! Боян е желязно момче!“.

С изпълнението си на „It’s Not Unusual“ Трендафил Бубанов успя да обърне Иван Лечев в последния момент. „Адреналинът почна много сериозно да бие навсякъде! Забравих да мисля за всичко!”, развълнувано сподели Трендо.

Шеметният рокаджия Ивайло Ранов-Шеки впечатли със своя хумор и позитивен поглед над живота. Явява се за втори път в „Гласът на България“ и представи огненото парче „Black Dog“ на Led Zeppelin. С това изпълнение Шеки си заслужи обръщането и на четирамата треньори. “Ти изкара картечница и ни простреля!”, сподели DARA, а Лечев определи Шеки като “подвижен вулкан от глас” и успя да привлече рокаджията в отбора си. „Следвайте мечтите си и слушайте сърцето си!“, сподели пред зрителите Ивайло Ранов-Шеки.

Иван Иванов от Стара Загора е музикант и баща на три деца. “Музиката е необходимост. Музиката е моето свързване с Вселената!”, споделя той. Той счупи главите на треньорите с жестокия си фалцет и изпълението на песента „Gethsemane“. Иван избра да продължи в отбора на трикратния треньор-победител в „Гласът на България“ и добави: „Изживях тази емоция, за която дойдох - това е сбъдната мечта!”.

18-годишният Кристиян Върбановски от София смело се впусна в приключението. Преди да излезе на сцената, той сподели: „Искам да се състезавам не с другото, а със себе си“. Младежът изпълни лиричното парче „Location“ на Khalid и спечели сърцата както на публиката, така и на треньорите. Лечев спечели талантливия участник на своя страна с думите: „Трябва ми такава харизматична личност“.

Рая Димитрова е 16-годишно смело момиче, което пее и се изразява по свой собствен начин. На сцената тя изпълни една доста по-различна версия на песента „Bad“ на Краля на попа Майкъл Джексън и си заслужи възхищението и на четиримата треньори. „Омагьосваш с гласа си“ – това бяха думите на Дара, а Любо опита да я спечели в своя отбор с коментара: „Това владеене на гласа, тази енергия, тази ювелирна трактовка на това парче ме накара да си мисля, че ти си много висок клас музикант“. След дълго обмисляне Рая избра Иван Лечев за свой треньор, който я определи за „музикант по душа“. “Червеният килим е постлан, заповядай и отивай на финал!”, приветства Мастъра Рая в своя отбор.

28-годишният Алексей Козарев, който е бесарабски българин и живее в Украйна, разказа, че сърцето му го тегли към България, затова и решава да се яви в „Гласът на България“. „Музиката и любовта са над всичко“, сподели Алексей преди да излезе на сцената. Той представи песента „I’m Still Standing“ и си заслужи четири обърнати стола - това изпълнение Любо Киров определи като „Влизане с взлом“. „Ако се обръща към теб един майстор, няма как да не избереш да отидеш при него“ – с тази думи Алексей избра Лечев за свой треньор. Мастъра от своя страна коментира: „Супер глас, много добре се беше подготвил сценично“.

Ексцентричната Флоралин Георгиева също избра да продължи в отбора на Иван Лечев. Тя е завършила класическа музика и пеене и е работила като арфиска в хотел. Родителите й също са музиканти, а Джордж е името, което тя избира за своята арфа. „В момента, от астрологична гледна точка, е добър период за ново начало“, споделя Флоралин в „Гласът на България“. Младата дама изпълни песента „When The Party’s Over“ на музикалната сензация Били Айлиш. Любо Киров определи стила й като „рядко срещан“.

Фотографът Андон Андонов на 48 години от Ихтиман опитва си късмета в Лондон, но се връща в България. Той е грижовен съпруг и баща, но и заклет фен на рока. Участва в "Гласът на България", за да покаже на децата си, че трябва да преследват мечтите си. С експлозивното си изпълнение на „Sad But True“ той изправи менторите на крака и си заслужи място в следващия етап на предаването като част от отбора на Лечев.

Ива Ралчева от Варна е медицинска сестра по професия, но по душа – рокаджийка. 42-годишната дама се справи блестящо със своето рок изпълнение – тя беше избрала да представи „I’ll be Your Shelter“. По този начин тя си извоюва място в шоуто и избра да продължи напред с отбора на Иван Лечев. След като разбра, че Ива е голям фен на рока, Мастъра каза: „Това, което чух, ме кара да се радвам, че се обърнах, това, което виждам - още повече!“.

Илин Илиев е на 28 години и е от Пловдив. Той е трето поколение музикант. Решил е да се яви в "Гласът на България", защото смята, че гласът е най-ценният инструмент, който човек притежава. Харектерният му глас спечели трима от треньорите – Любо, Галена и Иван Лечев. „Направи голямо впечатление с гласа си!", заяви Любо Киров. Галена също похвали вокалните му способности: “Страхотен тембър, така ме завладя още с първото влизане в песента, че нямаше как да не се обърна“. Въпреки множеството ласкави коментари, Илин избра да продължи в отбора на Иван Лечев.

Не пропускайте епизодите на „Гласът на България“ всяка неделя от 20 часа по bTV. Още изпълнения от сезон 8, както и специалните епизоди зад кадър с водещ Александра Петканова, можете да гледате в официалния YouTube канал на предаването.