Дони, Славчо Николов, Кирил Маричков и Венко Поромански разказаха в "Тази събота и неделя" за предстоящото турне на "Фондацията" в най-големите градове на Северна Америка. Супергрупата вече 11 години е на сцената.

"Музиката, която сме направили заедно и поотделно, това пък е нещото, което страшно много ни сплотява. Много ни е хубаво да свирим тази музика и тези песни, които смея да кажа, са минали изпитанието на времето и хората ги обичат и ги пеят по концерти", призна Славчо Николов.

"Ние изпитваме удоволствие от това, което правим, а това е много важно. Това, което правим, освен че ни е професията, ни е и хоби в момента. Хубаво е, като се съчетаят двете неща", сподели Кирил Маричков.

Концертите на "Фондацията" в България, Канада и САЩ до края на май 2024 г. са съответно в Карлово - 6 април; Хасково - 10 април; Смолян - 13 април; Монреал - 26 април; Торонто - 27 април; Калгари - 29 април; Сиатъл - 3 май; Сан Франциско - 4 май; Минеаполис - 8 май; Остин - 10 май; Чикаго - 11 май; Тампа - 12 май; Бостън - 16 май; Шарлот - 18 май; Вашингтон - 19 май; Враца - 27 май.

А големият концерт, с който "Фондацията" ще отбележи 80-ата годишнина на Кирил Маричков, ще бъде на 30 октомври в зала 1 на НДК. Специален гост на музикалното събитие ще бъде Валди Тотев.