Диетоложката д-р Енджи Касабие и съпругът ѝ – моделът и актьор Рабих ел Зейн, гостуваха в „Преди обед“, като това бе първата поява в тв ефир за сина им Райън. Ето какво споделиха те.

Енджи Касабие:
Детето е в студиото с нас, защото няма кой да го гледа. Спокойно бебе е, може би защото майка му е много спокойна (смях).

Както знаете, минахме през някои трудности в личен план, но всяко нещо се случва по някаква причина. Когато Господ ни взима нещо, то е за наше добро. Така оцених детето още повече. Аз работя много и ако Райън се беше родил по-рано, вероятно нямаше да му обръщам толкова внимание.

Рабих ел Зейн:
Всъщност аз избрах името на детето. Енджи искаше да е кратко и международно, защото ние често пътуваме между различни континенти и култури. Райън означава врата на рая.

Аз също сменям памперси (смях). Искам да усетя всички елементи на бащинството. Още от самото раждане чувството е страхотно, плаках от щастие! Аз съм Риби, така че съм по-чувствителен.

По време на карантината бяхме разделени цели три месеца. Отидох в Ливан, за да подпиша един договор и изведнъж затвориха всичко. Трябваше да наема частен самолет, за да се прибера. Нямаше друг вариант.

Енджи Касабие:
Беше доста труден период. Вкъщи чистя, готвя, говоря по телефона... Маниак съм на тема чистота. Мия ябълките със сапун. Още преди пандемията миех кофичките кисело мляко.

По време на карантината продължих да тренирам. Вкъщи нямам уреди, но си купих гирички. Мямам проблеми с теглото, тежа 48 кг.

Човек трябва да балансира в храненето, да се контролира. Обичам нахут, авокадо, смутита с ядки... Когато ми се яде нещо нездравословно, хапвам, но се ограничавам. Лишенията не помагат, защото водят до компенсаторна реакция. Любимите храни действат позитивно на психиката, така че от време на време трябва да си ги позволяваме.

Силвестър Сталоун, когото съм консултирала, например обича меса, стекове, риба, хумус, както и много паста.

Книгата ми „Не на диетите“ е готова, но търсим подходяща дата за премиера.

Рабих ел Зейн:
Добрата форма идва с тренировките. Тренировката е като храненето – не може да я пропуснеш. Във фитнеса действам стегнато и не прекарвам там повече от 1 час.

Целия разговор можете да видите тук.