Ружка Маркова получава диагнозата рак, докато е бременна с второто си дете. В момент, който трябва да е най-щастлива, нейният свят се преобръща с главата надолу. 

РАК И УСПЕШНА БРЕМЕННОСТ - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?

Д-р Петрова, споделя в студиото на "Тази неделя", че поява на такова заболяване се случва много рядко по време на бременност. В България в такива случаи препоръките са две - да се преустанови бременността или да се ускори раждането и детето да бъде поставено в кувьоз, за да бъде лекувана майката. Според нея и двете препоръки не са прецизни. 

"Бременност е възможна по време на онкологично заболяване, както е възможно майката да бъде здрава и щастлива!" - категорична е д-р Петрова. 

Именно тя дава голяма доза успокоение на Ружка. Откъде черпи сили тя - вижте във видеото.

"С усмивка ми каза, че можем да започнем терапията и детето ще бъде добре", споделя майката, която се подлага на онкотерапия. 

НО ЧУДОТО СЕ СЛУЧВА - КАК МАЙКАТА СЕ БОРИ С КОВАРНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ?

Ружка научава диагнозата 6 месеца след рутинен преглед ехография, на който не се е видяло нищо тревожно.

"Злокачествените заболявания растат доста коварно" - е мнението на лекарят. Според нея профилактиката е задължителна всяка година, както и самоизселдването.

 В момента Ружка се радва на прекрасната си дъщеричка Бориса. Кръщава я така, защото още от бебе, тя е започнала своята борба с живота. Ружка се чувства добре и в момента е на хормонална терапия. 

"Нека жените вярват в себе си, да бъдат борбени и да не се отказват!" - е призивът на майката към останалите жени. 

"Мислите за Бориса и за това, че всичко ще бъде добре - ми даваха сили. Всичко дължа на нея. Заради нея и нашата борба успяхме!"

Вижте съветите на лекаря - във видеото.