Кой е цветът на сезона, как да го комбинираме и какви са най-актуалните тенденции в момента разкри днес в предаването "Преди обед" стилистката Антония Йорданова.

„Човек трябва да носи това, което усеща, че иска и това, което му отива, но тази година съм изключително приятно провокирана от така наречената “папая“.

Според Антония „папая“ е сложен цвят, дори е цяла гама от нюанси. Като започнем от оранжевото до кафявото, през цвят наподобяващ керемида, за да стигнем до „презрялата папая“.

По интензивният вариант на този цвят е студеното оранжево или цвят минзухар.

Този сезон се наблюдава изключително внимание към извивките на тялото, независимо дали говорим за дами с перфекти пропорции или за такива, които имат по нестандартни извивки. Модата в момента има огромно отношение към това да показваме тялото си. Плетени, мрежести, дантелени, блестящи рокли по тялото, които пръскат сексапил и предизвикват обръщане на погледите, са хит тази есен.

Тенденцията „прозрачност“ е актуална и може да се използва в ежедневието без да бъдем твърде предизвикателни. Ако говорим за световните улици и градове, там можем да видим дама с прозрачна рокля и отдолу с клин или със спортно горнище, дори с маратонки. За по-традиционно мислещите дами прозрачната рокля може да е страхотна за официално събитие. Като говорим за „прозрачност“ може да съчетаем дантелена риза с деним и бельо, което не е твърде предизвикателно, а по скоро служи отдолу за основа.

Стилистката показа модел с тюлена пола, която търпи своите интерпретации във времето с различни дължини, обем и основи отдолу. За по-официална визия може да се съчетае с мрежест чоропогащник и с хубави високи обувки.

„Тюлената пола е лесно приложима във всякакви случаи. Можем да я наречем „малкото съкровище на всяка дама“, която обича да си играе с комбинациите от кецове до високи обувки, с топ или кожено яке, както и пуловер“, заяви смело Антония пред Сара Драгулева в рубриката й „Долче вита“.

В края на представянето Антония Йорданова даде предложение, което не всеки ще разбере - сабото. То е изключително актуалната обувка на сезона и тя е избрала да го покаже във вид на "Теди беар" тенденцията, която обикновено се наблюдава при палтата. Стилистката сподели, че ги нарича „мечета за крачета“.

Всички тези предложения на стилистката вижте във видеото в началото.

 Още по темата: