Според проучване на психолози, хората, които обичат лавандула, са остроумни, талантливи и имат подчертан интерес към изкуството.

Според модните специалисти това е един от цветовете на сезона и издава смелия характер на човека, дръзнал да се облече в дреха с този нюанс.

От стилистката Антония Йорданова научаваме защо лавандуловият тоалет трябва да присъства в гардероба на всяка уважаваща себе си дама.

"Лавандуловият цвят за щастие получава достатъчно внимание тази пролет", каза тя.

"Този цвят носи изключително много женственост, поезия, нежност, романтика - той е въплащение на най-красивото от жената", допълва Йорданова.

"Той добавя една специфика и една аристократичност в крайната визия, която жената ще постигне", каза стилистката.

В миналото лилавият цвят е бил изключително скъп за добиване и дрехи в такъв цвят са носели само кралските особи.

"Пролетта ще виждаме много още асиметрия и флорани мотиви", допълва Йорданова.

"Най-сигурният вариант за комбинация на лавандулата е или с телесен цвят, или със златисто. А също резеда, бледорозово, бледожълто, бледосиньо, другите нюанси на лилаво и екрю", каза тя.

"Лилавото е подходящо и за мъжете, стигат да имат сетива за него - бледолилава риза може да отвори нещата дори в по-скучна и ежедневна работна визия", допълва тя.

"Жените могат да си боядисат и косата в цвят лавандула - това също е изключителен тренд", каза стилистката.

Вижте във видеото най-горе модните сетове в лавандулов цвят, които стилистката Антония Йорданова представи в ефира на "Преди обед"!