Асен Блатечки има над 50 театрални роли и се е снимал в над 60 филма. Той гостува в „Шоуто на Николаос Цитиридис“, където водещият го посрещна с думите „Всички те наричат лошото момче. Ще е много смешно да те видя в ролята на гей фризьор“ (смях).

Ето какво сподели актьорът, който в гимназията е бил на един чин с Наско от Б.Т.Р.:

„Навремето се занимавах сериозно с карате. ВИТИЗ ме измъкна от това да стана мутра, защото имах откровени силови предложения. Дори веднъж отишли при майка ми и казали: Намерили сме му работа, жестоки пари, апартамент, кола... Майка ми отговорила „Ама той учи за артист, иска да играе в театъра“. Нищо, ще му купим един театър, няма проблеми (смях).

Снимка: Олег Попов

Пътя към актьорството ми го показаха моите учители Стефан Данаилов, Ивайло Христов, Илия Добрев и Иван Налбантов.

Стефан Данаилов ни научи да бъдем човеци, да бъдем добри хора. Мастъра беше велик пич! Снимахме с него сериал, където той ми удря шамар, ама истински, при него нямаше имитации. Наложи се да направим 15 дубъла и той ме похвали: Браво, бе! Ако беше някой друг, досега да се е разревал 10 пъти.

Имам много любими актьори – Шон Пен, Мики Рурк, Брад Пит, Лео... От тях съм се срещал само с Майкъл Медсън. Най-любимият ми почина вече и няма как да се срещнем – Марлон Брандо“.

Снимка: Олег Попов

На финала на предаването Николаос Цитиридис подари на актьора, когото всички наричат лошо момче, фланелка с надпис „Да, имам красива дъщеря, но също така имам пистолет, лопата и алиби“.

Снимка: Олег Попов