Андре Токев за първи път гостува в телевизионния ефир, след излизането си от затвора. За престъплението, наказанието и разкаянието той говори очи в очи - в "120 минути". 

"БЕШЕ ВИД КАТАРЗИС, КОЙТО МЕ ПРОМЕНИ ДОСТА"

За престоя си в затвора се приготвя психически предварително. "Исках да вляза, за да мога да усетя наказанието и да мога да се променя. Бях се приготвил за този престой психически. Исках максимално да извлека позитивното от престоя ми. Нагласата ми беше да се променя."

Снимка: btvnovinite.bg

В колко е ставал и как епротичал денят му - гледайте във видеото.

"Няма какво да се връщам към онзи момент, защото не се е случило нищо. Защо трябва да мисля, че нещо е трябвало да се случи? Аз си изкупих вината в затвора с това, което направих и осъзнах грешката си, промених се и това е важното."

Променя отношението си и към алкохола. 

"РЯДКО ПИЯ И НЕ ИЗДЪРЖАМ НА АЛКОХОЛ"

Тогава бях в блекаут и дори не си спомням повечето неща, които са се случили. Казах, че повече няма да пия алкохол, щом моят организъм не го понася. Няма нуждата да пия и не ми се пие!"

Най-тежкият разговор след излизането от затвора бил с дъщеря му. 

Снимка: Евгений Милов"МЕН МЕ БЕШЕ ЯД. ЯДОСВАХ СЕ НА СЕБЕ СИ, ЧЕ ПРИЧИНИХ ВСИЧКО ТОВА"

Какво е осъзнал и на какво се е научил в затвора - гледайте във видеото.

НАПРАВИХ ГРЕШКА, НО ТРЯБВА ДА МОЖЕМ ДА СИ ПОМАГАМЕ

"Някой път се случват неща, които не си искал. В момента най-важното е да бъдем заедно, да сме общество, да сме единни и да вървим позитивно напред. Трудно е. Но от грешките си и от трудностите можем да станем по-силни и по-добри."

Припомняме, че Андре Токев беше осъден на 7 месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол. Впоследствие излезе от затвора предсрочно, което бе решение на Софийския апелативен съд. 

Цялото предаване гледайте на bTV Plus

През октомври 2019 г. Андре Токев стана дядо.

Научи го по време на снимките на "Ловци на храна" в Бразилия, докато е бил на 10 000 километра от България. Внучката му Ема-Мари се появява на бял сят, докато той опознава далечната кухня, но на всеки половин час гледа на телефона си дали дъщеря му е родила.

"Последният ден, преди да си тръгнем, станах дядо. Първият, който ме поздрави, беше шеф Гуга Роша, с който снимахме – много популярен бразилски шеф“, заяви за "Преди обед" шеф Токев, добавяйки: „За мен моите дъщери бяха много голяма мотивация в моя живот. Но сега малката внучка – Ема-Мари се казва, е наистина голяма мотивация и голяма забава.“

Андре Токев за щастието на стане дядо.