На 27 и 28 януари в Сатиричния театър ще се играе представлението „Кой – кого“ (реж. Калин Сърменов). Комедията по текст на Момо Капор е посветена на рутината в брака. Когато толкова си свикнал с човека до теб, че вече си забравил защо сте били влюбени, а това, заради, което някога безумно сте се харесвали, се е удавило във всекидневието.

По този повод Албена Павлова гостува в „Тази събота и неделя“.

„Няма лоши страни на дългия брак. Дори един скандал може да бъде нещо позитивно. Дългият брак е умение да приемеш другия, пълноценната връзка изисква компромиси. Няма точна формула за дългото съжителство“ – коментира актрисата и припомни думите на Толстой, че всички щастливи семейства си приличат, а всяко нещастно семейство е нещастно посвоему.

Албена Павлова има вече 31-годишен брак с актьора Емил Марков, а връзката им започва преди 35. Тя се влюбва в него изведнъж, но цели две години след запознанството им.

„Изведнъж видях в него принца... Симбиозата между нас е идеална. Слабите ни моменти се редуват. Когато единият е в криза, другият му помага. Понякога имаме италиански, кръвопускащи скандали, но основата на връзката ни е здрава. Често се караме за битовизми, например защо тениската ти е тук, а не там, но всичко отминава бързо. Понякога спорим и за представления – кое е добро и кое не“ – сподели Албена Павлова.

Тя допълни, че еднаквите професии на съпрузите са и предимство, и недостатък. За щастие, те са работили на едно място само в началото на връзката си – в Сливен.

„Бях много ревнива като млада, бях като невестулка. От това най-потърпевша съм самата аз. Сега съм много по-спокойна“ – призна актрисата и нарече дългия брак маратонско бягане.

„Не се вслушвам в съвети за любовта. Най-глупавият съвет е: Запази гордостта си. Няма гордост в любовта. Ако гордостта се намеси, значи ти си в ума, а не в сърцето си. Не давам съвети на децата си за техните връзки. Само двама души си знаят какво се случва между тях“ – поясни Албена Павлова.

Тя отново би избрала актьорската професия въпреки високата цена, която се плаща за нея.

„Когато някой непознат ти се усмихне на улицата, знаеш, че това е заради твоя труд“ – обобщи Албена Павлова.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.