Нямате специален блендер, а искате да можете сами да си приготвяте здравословни смутита? Не се тревожете, имате възможност да направите това дори с обикновен пасатор, който вероятно е част от комплекта на вашия домашен миксер. Същият уред, който използвате за направа на сладкиши и бебешки пюрета, ще ви послужи и в задачата да се храните добре и вкусно и да си приготвяте бързо и полезно похапване за през деня. Ето как.

Каква е разликата между пасатор и блендер?

Пасаторът има същите ножчета като блендера за смутита. Но при него остриетата са монтирани на дълга дръжка. За да ги използвате, трябва да ги потопите в чашата с продуктите.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

При блендера ножовете са разположени директно на дъното на съд, в който да поставяте съставките и да монтирате върху основата на уреда, за да започне да работи.

Какви са предимствата му?

Той е по-лек и компактен, така че можете лесно да го пренасяте не само в другия край на кухнята, но и в кемпера, караваната или на вилата. Това е мобилност, която може да ви хареса, особено ако смутито е важна част от ежедневното ви хранене.

Освен това, този уред заема по-малко място в шкафа и е мултифункционален – с него можете да приготвяте и пюрета, кремове, сладкиши. Така че е перфектно решение за по-малки кухни.

Не на последно място, подходящ е за използване и в малки съдове, и в наистина големи. Нямате ограничението на фабричната чаша на блендера. Така че можете да си направите малко смути, което да изпиете веднага, но също така да приготвите голяма доза за цялото семейство или гостите.

Почиства се по-лесно, тъй като имате директен достъп до остриетата и не се налага да измивате голям съд.

Но едно от основните му предимства е, че не е нужно да пресипвате готовото смути в друг съд, за да го носите или пиете. Можете да сложите съставките и да ги разбиете директно в чашата, в която ще сервирате.

Има ли разлика в рецептите?

Рецептите за смути в блендер или пасатор не се различават по нищо. Използвайте същите съставки в същите пропорции, за да приготвите любимото си смути. Можете и да опитате всякакви нови варианти, разбира се.

А има ли разлика във вкуса?

Разлика във вкуса, естествено, няма да има, тъй като залагате същите продукти. Но има малка особеност в технологията на приготвяне.

Ако при блендера остриетата са отдолу, при използването на пасатора те могат да се движат по цялата смес, която ще разбивате. Така че е по-добре да слагате продуктите в обратен ред.

Малки тайни при приготвяне на смути с пасатор

За да получите лесно най-добър краен резултат, следвайте тези малки съвети.

В купата за разбиване сложете първо плодовете и зеленчуците, после водата или млякото. Ако искате да добавите ядки, семена, авокадо или кисело мляко, сега е моментът. Леда и замразените продукти оставете за най-отгоре.

Пъхнете накрайника до дъното и включете на ниска степен. Постепенно изтегляйте ножовете нагоре и усилвайте степента. Завършете разбиването с най-високата степен, която имате, като движите внимателно уреда нагоре-надолу в съда.