Асоциирамe зимния сезон с топъл чай и топла супичка. Намръзналото навън тяло получава първата си глътка топлина и тя за секунда се разлива от върха на езика чак до палците на краката. 


Прелагаме ви една по-нетрадиционна супа с топъл оранжев цвят.

Съставки

  • 1 ч.л. Мащерка
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 ч.л. Сол
  • 10 бр. Бадеми
  • 3 стръка Магданоз
  • 4 стръка Целина
  • 2 ч.ч. Вода
  • 1 бр. Портокал
  • 8 бр. Моркови

Начин на приготвяне

  • 1. Морковите се остъргват, измиват и нарязват на парчета. Пасират се заедно с 1 чаша гореща вода. 
  • 2. Добавят се целината и портокала. Ако не сте сигурни в силата на пасатора си, използвайте само сока на плода. Морковите, тъй като са по-твърдчки, не се смилат до консистенция на пюре, а остават на ситни парченца с големината на кус кус.
  • 3. Супата се овкусява. Магданозът се нарязва на ситно и се поръсва. Същото се прави и със счуканите бадеми.