Асоциирамe зимния сезон с топъл чай и топла супичка. Намръзналото навън тяло получава първата си глътка топлина и тя за секунда се разлива от върха на езика чак до палците на краката.
Прелагаме ви една по-нетрадиционна супа с топъл оранжев цвят.
Съставки
- 1 ч.л. Мащерка
- 2 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Сол
- 10 бр. Бадеми
- 3 стръка Магданоз
- 4 стръка Целина
- 2 ч.ч. Вода
- 1 бр. Портокал
- 8 бр. Моркови
Начин на приготвяне
- 1. Морковите се остъргват, измиват и нарязват на парчета. Пасират се заедно с 1 чаша гореща вода.
- 2. Добавят се целината и портокала. Ако не сте сигурни в силата на пасатора си, използвайте само сока на плода. Морковите, тъй като са по-твърдчки, не се смилат до консистенция на пюре, а остават на ситни парченца с големината на кус кус.
- 3. Супата се овкусява. Магданозът се нарязва на ситно и се поръсва. Същото се прави и със счуканите бадеми.