Какво правят хората, когато им омръзне от едни и същи напитки? Смесват ги или добавят други интересни съставки. Така е изобретен коктейлът.

  • Джулиана Гани от рая: Ти си тук и не ми трябва друго (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • Рап певецът Боро Първи се ожени, Криско пя на сватбата (СНИМКИ)
  • Теодора Духовникова казва "чао" на август: Цвърчи ти кожата като цаца
  • Четирима български актьори, родени на една дата
  • За финал на лятото: Нина от "Фермата" с годишнина от сватбата и кратко море в Гърция
  • Романтичната история на Елиф и Баръш – от лимоните на Амалфи до яз. Кърджали (ГАЛЕРИЯ)
  • Приключенията на Маги от "Вълшебният керван": Пътуваме 15 г. само на автостоп - по земя и по вода (ВИДЕО)
  • Алекс Таралежков от MasterChef впечатли с “Шиш“ вeчеря на фестивала Lost Gipsy Land
  • Двойка ли са Ирина Шейк и Брадли Купър? Тези кадри ще ви накарат да се замислите (СНИМКИ)
  • Очарователно: Лятно кино за децата, къде – „пред сладоледа“

Обикновено пиенето на коктейл показва по-висок статус и по-изтънчен вкус, отколкото пиенето на бира, и цените също показват това. Има страхотни коктейли, които показват малко повече. Те могат да се похвалят с богатство и заможност.

Вижте най-скъпите коктейли в света (според Luxatic)  

10. Ментов джулеп от дербито на Кентъки

Снимка: iStock

Цена от 1790 лв.

Коктейлът се сервира по време на прочутото дерби в Кентъки, но е ограничен само до 90 чаши, всяка от които е щампована със златна сламка. Има специален ментов джулеп, който се различава от обикновения с няколко интересни добавки – мароканска мента, захар от Южния Пасифик и лед, който е донесен чак от Полярния кръг. Основната разлика е сребърната чаша, в която го получавате. Бърбънът Woodford Reserve прави напитката малко по-ексцентрична.

9. Оригиналният „Май Тай“

Цена от 2273 лв.

Ромът J. Wray & Nephew е рядък и много труден за намиране днес. Името на коктейла идва от таитянската дума "maita'i", която означава добър. Допълнителните съставки, които се използват, са френски Garnier Orgeat, холандски DeKuyper Orange Curacao, сироп от скални бонбони и пресен сок от лайм.

8. Platinum Passion в Duvet в Ню Йорк

Цена от 2685 лв.

Представен през 2005 г. за Деня на влюбените, Platinum Passion се сервира в бар Duvet. Това е комбинация от шампанско Ruinart, маракуя, мед, кафява захар и L'Esprit de Courvoisier. Напитката се сервира в матирана флейта за шампанско с орхидея на върха ѝ, за да придаде специален вид.

7. Ritz-Paris Sidecar

Цена от 2989 лв.

Ritz-Paris Sidecar се приготвя от шампанско Cognac от средата на XIX в., една от най-старите алкохолни напитки, които можете да намерите днес, и се сервира в бар Hemingway в Париж. Другите съставки са стандартното Cointreau и лимонов сок отстрани.