С блестяща кариера на готвач, известно име на нюйоркската кулинарна сцена, Антъни Бурдейн остава известен и в сърцата на своите фенове с блестящото си водене на кулинарните шоута и тв формати от различни точки на света.
Той изпраща есето си, озаглавено Don't Eat Befor Reading This в New Yorker, и това дава начало на известната му по цял свят книга, чието издаване става повратен момент в живота му - "Поверително от кухнята".
Телешкото по Бургундски е една от любимите рецепти на Антъни Бурдейн. За да е наистина вкусно и точно по рецепта, използвайте качествено червено бургундско вино.
Съставки
- 1 шепа Магданоз
- 2 бр. Дафинов лист
- 2 с.л. Суха мащерка
- 3 скилидки Чесън
- 1 ч.ч. Червено вино
- 6 бр. Моркови
- 2 с.л. Брашно
- 4 глави Лук
- 1/4 ч.ч. Зехтин
- 900 г Телешки врат
- 2 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Натъркайте телешките пържоли от всички страни със сол и пипер. След като постоят, ги нарежете на кубчета.
- 2. В дълбок тиган загрейте мазнината и поставете нарязаното месо. Запържете го до златисто. Извадете го с решетъчна лъжица. В същата маззнина задушете лука, нарязан на полумесеци, до като омекне. Птнема около 10 минути.
- 3. Поръсете с брашното и гответе още 4-5 минути. След това добавете виното.
- 4. Когато заври, върнете месото. Добавете нарязаните моркови, чесън, подправки и залейте с вода около 1,8 литра. След като кипне, намалете температурата на котлона и оставете да се готви на тих огън около 2 часа. Разбърквайте периодично.
- 5. 30 минути ореди готовност сложете подправките. Накрая поръсете с пресен, ситно нарязан магданоз.