Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 с.л. Краве масло
  • 500 г Моркови
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1 ч.л. Кафява захар
  • 2 бр. Домати
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1-2 бр. Лимон
  • 2 бр. Филе от сьомга
  • 1 ч.л. Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете сьомгата на порции.
  • 2. Овкусете я със сол, черен пипер и зехтин.
  • 3. Изпечете я в силно загрят тиган, за 2 мин. от всяка страна.
  • 4. Когато е готова я извадете в чиния. 
  • 5. В същия тиган запържете ситно нарязаните домати заедно с чесъна. 
  • 6. Овкусете ги с кафявата захар, солта и пипера и оставете да се посгъсти. 
  • 7. За да направите гарнитурата от моркови ги нарежете на лентички с белачка за картофи.
  • 8. Сложете ги в малка тенджера с малко вода, сол, лимонов сок, захар и масло. 
  • 9. Оставете водата да се изпари за 5-7 мин. и морковите да се глазират.
  • 10. Сервирайте сьомгата с гарнитурата от моркови.