Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 с.л. Краве масло
- 500 г Моркови
- 1 връзка Пресен лук
- 1 ч.л. Кафява захар
- 2 бр. Домати
- 2 с.л. Зехтин
- 1-2 бр. Лимон
- 2 бр. Филе от сьомга
- 1 ч.л. Захар
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете сьомгата на порции.
- 2. Овкусете я със сол, черен пипер и зехтин.
- 3. Изпечете я в силно загрят тиган, за 2 мин. от всяка страна.
- 4. Когато е готова я извадете в чиния.
- 5. В същия тиган запържете ситно нарязаните домати заедно с чесъна.
- 6. Овкусете ги с кафявата захар, солта и пипера и оставете да се посгъсти.
- 7. За да направите гарнитурата от моркови ги нарежете на лентички с белачка за картофи.
- 8. Сложете ги в малка тенджера с малко вода, сол, лимонов сок, захар и масло.
- 9. Оставете водата да се изпари за 5-7 мин. и морковите да се глазират.
- 10. Сервирайте сьомгата с гарнитурата от моркови.