Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 с.л. Краве масло
 - 500 г Моркови
 - 1 връзка Пресен лук
 - 1 ч.л. Кафява захар
 - 2 бр. Домати
 - 2 с.л. Зехтин
 - 1-2 бр. Лимон
 - 2 бр. Филе от сьомга
 - 1 ч.л. Захар
 
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете сьомгата на порции.
 - 2. Овкусете я със сол, черен пипер и зехтин.
 - 3. Изпечете я в силно загрят тиган, за 2 мин. от всяка страна.
 - 4. Когато е готова я извадете в чиния.
 - 5. В същия тиган запържете ситно нарязаните домати заедно с чесъна.
 - 6. Овкусете ги с кафявата захар, солта и пипера и оставете да се посгъсти.
 - 7. За да направите гарнитурата от моркови ги нарежете на лентички с белачка за картофи.
 - 8. Сложете ги в малка тенджера с малко вода, сол, лимонов сок, захар и масло.
 - 9. Оставете водата да се изпари за 5-7 мин. и морковите да се глазират.
 - 10. Сервирайте сьомгата с гарнитурата от моркови.
 
                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    