Търсите бързо и лесно ястие, с ярки цветове, свежи аромати,което да ви засити, нод а не е тежко? Тази паста е невероятно вкусна, има мек кремообразен лимонов сос, пиле и аспержи за засищане и не на последно място - няма да миете много съдове, всичко се готви в един.  


Аспержите и лимонът са особено добра комбинация. Всеки от тях съвършено допълва другия. Пастата става нежна и кремообразна, без да се притеснявате, че това е заради някакъв тежък сметанов сос. С тази рецепта ястието е ефирно с много приятен аромат на лимони.

 




 



 

 

 

Съставки

  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.ч. Пармезан
  • 1 бр. Лимон
  • 120 г Крем сирене
  • 500 г Аспержи
  • 300 г Спагети
  • 1 ч.ч. Бульон
  • 2 ч.ч. Вода
  • 2 с.л. Краве масло
  • 2 с.л. Зехтин
  • 500 г Пилешки гърди
  • 5 скилидки Пресен чесън
  • 2 с.л. Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте зехтина в 30-сантиметрова дълбока касерола на средно висока температура. Нарежете пилето на късчета и ги сложете в тигана. Овкусете със сол и черен пипер и гответе, докато станат златистокафяви от едната страна (около 4 минути). Обърнете и повторете с другата страна за същото време.
  • 2. Когато са готови, ги извадете и поставете в алуминиево фолио. Завийте ги, за да запазят топлината и аромата си.
  • 3. Разтопете маслото в същия тиган. Сложете нарязан на ситно чесън. Подправете със сол и черен пипер. Долейте вода и пилешки бульон и когато кипне, пуснете пастата. Покрийте и оставете да се вари, докато омекне (8-9 минути). 
  • 4. Нарежете аспержите на парчета с дължина 3-4 см. Поръсете ги върху пастата и оставете да се вари още 4-5 минути. Обърнете внимание, че трябва да има остатъчен течност, дори когато продуктите вече са готови. Ако е необходимо, добавете още вода.
  • 5. Настържете пармезан, поръсете с лимонов сок от половината лимон и 2 с.л. лимонова кора, добавете крем сиренето и разбъркайте до разтопяване. Прибавете и пилето, след което свалете от огъня оставете да поеме от всички аромати и вкусове за няколко минути. Така и леко ще се сгъсти. 
  • 6. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте топло.