Chef Сливена Роу не спира с новините тези дни. След като издаде книга специално за българския пазар и след като обяви, че ще прави кулинарно шоу по bTV, днес в рубриката "Да, шеф!" на предаването "Преди обед" кулинарката разкри, че отваря ресторант на Малдивите с изцяло холистична кухня. Менюто е пълно със суперхрани. Един от специалитетите в него е пробиотичен сладолед от кокос. Ресторантът се намира в селище с 27 вили, където 20-40% са български гости.
В студиото chef Роу приготви шоколадово брауни с бадемов тахан и банан. В рецептата бялата захар е заменена от кокосова захар. За диабетици или за да стане "кето" браунито, тя препоръчва използването на еритритол.
Необходими продукти:
200 г тъмен шоколад, 70%;
250 г масло;
150 г кокосова захар;
4 яйца;
300 г зрели банани;
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;
100 г ситни овесени ядки;
200 г обикновено брашно;
2 с. л. какао на прах;
1 чаена лъжичка бакпулвер;
1/2 чаена лъжичка сол;
3-4 супени лъжици бадемов тахан.
Браунито може да се приготви и с безглутеново брашно, вместо с обикновено.
Печенето е на 170 градуса за 25 минути.
Още рецпети за брауни: