Chef Сливена Роу не спира с новините тези дни. След като издаде книга специално за българския пазар и след като обяви, че ще прави кулинарно шоу по bTV, днес в рубриката "Да, шеф!" на предаването "Преди обед" кулинарката разкри, че отваря ресторант на Малдивите с изцяло холистична кухня. Менюто е пълно със суперхрани. Един от специалитетите в него е пробиотичен сладолед от кокос. Ресторантът се намира в селище с 27 вили, където 20-40% са български гости. 

В студиото chef Роу приготви шоколадово брауни с бадемов тахан и банан. В рецептата бялата захар е заменена от кокосова захар. За диабетици или за да стане "кето" браунито, тя препоръчва използването на еритритол. 

Необходими продукти:

200 г тъмен шоколад, 70%;

250 г масло;

150 г кокосова захар;

4 яйца;

300 г зрели банани;

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;

100 г ситни овесени ядки;

200 г обикновено брашно;

2 с. л. какао на прах;

1 чаена лъжичка бакпулвер;

1/2 чаена лъжичка сол;

3-4 супени лъжици бадемов тахан.

Браунито може да се приготви и с безглутеново брашно, вместо с обикновено. 

Печенето е на 170 градуса за 25 минути.

Още рецпети за брауни: