Chef Сливена Роу не спира с новините тези дни. След като издаде книга специално за българския пазар и след като обяви, че ще прави кулинарно шоу по bTV, днес в рубриката "Да, шеф!" на предаването "Преди обед" кулинарката разкри, че отваря ресторант на Малдивите с изцяло холистична кухня. Менюто е пълно със суперхрани. Един от специалитетите в него е пробиотичен сладолед от кокос. Ресторантът се намира в селище с 27 вили, където 20-40% са български гости. 

В студиото chef Роу приготви шоколадово брауни с бадемов тахан и банан. В рецептата бялата захар е заменена от кокосова захар. За диабетици или за да стане "кето" браунито, тя препоръчва използването на еритритол. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Необходими продукти:

200 г тъмен шоколад, 70%;

250 г масло;

150 г кокосова захар;

4 яйца;

300 г зрели банани;

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;

100 г ситни овесени ядки;

200 г обикновено брашно;

2 с. л. какао на прах;

1 чаена лъжичка бакпулвер;

1/2 чаена лъжичка сол;

3-4 супени лъжици бадемов тахан.

Браунито може да се приготви и с безглутеново брашно, вместо с обикновено. 

Печенето е на 170 градуса за 25 минути.

Още рецпети за брауни: