Важно правило при измайсторяването на този сладкиш е да забравите за традиционната проба за готовност. Брауните са перфектно изпечени при едно условие – ако вътре са още влажни и лепнат, т.е. ако по клечката остава тесто.най-хубавото на брауните е, че може да се похапват цяла седмица, след като са приготвени. Съставките към всяка от рецептите са за 1 форма (18 х 18 см):

Брауни с ром

Продукти:

200 г натурален шоколад (70% какао)
200 г краве масло
6 яйца
150 г бадеми
500 г
2 пакетчета ванилия
300 г брашно
1 щипка сол
6 с.л. ром
300 г тъмен кувертюр
25 г кокосово масло

Приготвяне:

Настържете шоколада на едро и заедно с маслото го разтопете на слаб огън. Когато сместа леко се охлади, добавете захарта, двете ванилии, предварително разбитите яйца, брашното, солта, натрошените на едро ядки и рома. Изсипете сместа в покрита с хартия тавичка.

Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна 15-20 минути. След като сладкиша се охлади, натрошете кувертюра и го разтопете на водна баня заедно с кокосовото масло. Разпределете равномерно глазурата върху сладкиша и нарежете на парчета.