"Менюто около коронацията на Чарлз вълнува много хора. На коронациите винаги са се предлагали интересни чинии. В миналото са приготвяли супа от костенурка или лебедово месо."
Това ни споделя шеф Силвена Роу за ястията, които ще бъдат предложени на гостите на коронацията на Чарлз Трети.
На 6 май погледите на хора от цял свят ще бъдат обърнати към Великобритания. Освен ритуалите и прецизния протокол, който ще бъде спазен, тържественият кралски обяд също привлича любопитството.
Крал Чарлз Трети и съпругата му Камила са избрали френския киш за официално ястие за т.нар. "голям обяд".
"В него има бакла, естрагон и спанак. Защо френско ястие се появява на британска коронация - не знам. Тестото се приготвя със свинска мас. Това е противоречиво за мен. Чарлз е "адвокат" на чистото ядене. Но всички готвачи казват, че без мас, няма да стане хрупкаво."
Любимото месо на Чарлз е фазан. Но като защитник за животните и човек, който следва зелената политика, за големия обяд е избрано ястие без месо.
Защо шеф Роу никога не би приготвила този киш - вижте във видеото.