10 секунден баланс е едно от упражненията, с които шеф Силвена Роу поддържа форма. То активира мускулите на корема, бедрата и седалището. А, вие, можете ли да преминете теста?

"Това е тайната на по-дълъг живот!" - издава кулинарката, за която поддържането на тялото със спорт е важна част от ежедневието. 

Според нея този малък трик може да предскаже кой ще живее по-дълго и чий живот ще бъде съкратен, основано на проучване на бразилския лекар Клаудио Гил Араухо.

"Той използва теста със спортисти, но също така го използва, за да определи залозите с пациентите: за да живеят по-дълго, те трябва да се движат и да поддържат мускули и баланс. Араухо отдавна е забелязал, че много от неговите пациенти, особено по-възрастните хора, имат проблеми с обикновени движения, като например навеждане, за да вземат нещо от пода - затруднение, което е показателно за загуба на гъвкавост. Проучване от 2022 г., публикувано в British Journal of Sports Medicine, установи, че за хора над 50 години липсата на възможност да стоят на един крак за 10 секунди е свързана с по-висок риск от смърт поради каквато и да е причина през следващото десетилетие."

биохакинга може да станеш най-силната и могъща версия на себе си. Аз го практикувам най-вече чрез храни", заяви тя.

"Сънят е номер едно биохакинг", категорична бе Силвена при включване в "Тази сутрин". Суперхраните също са неизменна част от доброто здраве.

Снимка: btv/instagram.com/chefsilvena

Друга иновация, която тя е ползвала, е мировайзер. 

Това е специален и сравнително нов инструменти, работещ за подмладяване. Представлява машина, която успокоява мозъка и прави хората по-креативни, посредством музика, специално създадена от будистки монаси.