Силвена Роу ще бъде лектор с вдъхновяващ разговор за храната и биохакинга на TEDxAUBG2021. Шармантната кулинарка, жури в MasterChef, ще говори за безкрайната си любов към храната и силата й да повлияе на времето и човешкото тяло. 

Специално за LadyZone Силвена издаде част от предстоящия разговор. 

"Ще бъде изцяло за това как да добавим години към живота си, но и живот към тези години. Много хора живеят дълги години, но са инвалиди. Но ние искаме да живеем по-дълго, по-млади. Това е есенцията - живей по-дълго, по-млад."

Силвена Роу вярва в силата на здравословната кухня, а за нея храната е най-доброто лекарство. 

"Това е есенцията на моята житейска философия - как храната да бъде нашето лекарство. Ще я разгърна по-подробно и в моята нова книга, която ще е специално за българския пазар - специално за България, специално с български продукти. Тя ще е пълна с безценни съвети и безценни рецепти за добряване на здравето."

 

Книгата ще включва нейни любими рецепти от дома и от ресторантите, които ръководи. Всички съставки ще могат да бъдат открити в България или ще има пояснение с какво могат да се заменят. 

Чия пудинг с драконов плод и бургер с авокадо са само част от изкусителните рецепти за ястия, които шеф Силвена Роу издаде. 

Много хора са съпричастни към идеите на Силвена Роу за храната като източник не само на вкус, но и на енергия и здраве.

"Хората постоянно ми пишат, оставят коментари... Вдъхновяват се да готвят, да живеят качествено и здравословно и да мислят позитивно. Колкото повече хора спечелим към нашия лагер, толкова по-добре за нашата нация. Позитивизмът в България за мен е супер призвание."

Силвена Роу работи повече от 30-години в областта на кулинарията и готварството. Тя е сред 25-те най-влиятелни жени в света на храната за Близкия изток. Една от малкото жени готвачи е, които стигат до толкова високи позиции в професия, доминирана от мъже.

TEDx е програма от събития, които обединяват хора, споделящи опита, идеите и вдъхновението си. 
Предстоящото събитие ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на TEDxAUBG на 10 април.