Силвена Роу е сред най-влиятелнте жени в Близия изток що се отнася до храна и напитки. Класацията е на Caterer Middle East  - най-четеното списание за кетъринг в района на Персийския залив и Близкия изток и най-посещаваният уебсайт от професионалиста в хранително-вкусовата промишленост. 

"Какъв по-добър начин да честитиш Международния ден на жената от факта, че съм избрана и включена в най-престижниата класация на Топ 25 на най-влиятелните жени в Близкия изток" - написа в Инстаграма си екстравагантната кулинарка.    

Тя е изпълнителен готвач в ресторант Насау в Дубай и работи вече 33 години в областта на кулинарията и ресторантьорството. 

Била е журналист от "Гардиан" и водещ на собствено кулинарно шоу. За поредна година е и част от журито на MasterChef. Нейното присъствие придава много колорит и женско очарование. 

Силвена Роу е един от най-известните готвачи и съставител на менюта в Близкия изток.

Автор е на осем готварски книги и е помогнала да се разработят множество концепции, свързани с храната, 

Силвена Роу е известна с това, че винаги предпочита да работи с местни продукти с устойчив произход и фокусира вниманието си при приготвяне на храна върху нейните ползи за здравето. Нейният характерен почерк включва използването на суперхрани. Те са нейна стихия.

 

Силвена е една от малкото жени готвачи, които стигат до толкова високи позиции в тази професия. Като цяло този сектор е доминиран от мъжете. 

Тя не забрави да поздрави и всички останали, включени в класацията. Сред тях са Наоми Д'Суза (кулинарен и лайфстайл блогър),  Сукайна Раджабати (кулинарен фотограф), Далия Субра (готвач в Kitsch Bakery & Café) и др.