Спанакът придава на яйцата великолепен вкус и аромат.

Съставки

  • 8 бр. Яйца
  • 1 китка Спанак
  • 2 щипки Сол
  • 2 щипки Черен пипер
  • 25 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата се сваряват твърдо Разрязват си наполовина по дължина или ширина.
  • 2. Изваждат се жълтъците и се намачкват с вилица.Смесват се с малко сварен и изцеден спанак, подправен със сол и черен пипер.
  • 3. С получената смес яйцата се напълват и се нареждат в намаслена тавичка
  • 4. Поръсват се с галета. Върху всяко яйце се слага малка бучица масло. Запичат се леко и се поднасят топли върху пресни листа от маруля.