Постно, но сладко топ изкушение... Рецептата е за около 20 курабийки.

Съставки

  • 300 г Пчелен мед
  • 200 мл Вода
  • 1 ч.ч. Захар
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 1 к.ч. Стафиди
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 1 ч.л. Канела
  • 250 г Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Медът се разтваря във водата.
  • 2. Добавят се захарта, канелата, олиото, содата, брашното и стафидите. Ако тестото не е достатъчно твърдо, се добавя брашно.
  • 3. Тестото се разточва на фина кора и с чаша се изрязват кръгчета.
  • 4. Нареждат се в намазнена тава, поръсват се всяко с по няколко стафиди и се пекат в предварително загрята фурна.