Постно, но сладко топ изкушение... Рецептата е за около 20 курабийки.
Съставки
- 300 г Пчелен мед
- 200 мл Вода
- 1 ч.ч. Захар
- 1/2 ч.ч. Олио
- 1 к.ч. Стафиди
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 ч.л. Канела
- 250 г Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Медът се разтваря във водата.
- 2. Добавят се захарта, канелата, олиото, содата, брашното и стафидите. Ако тестото не е достатъчно твърдо, се добавя брашно.
- 3. Тестото се разточва на фина кора и с чаша се изрязват кръгчета.
- 4. Нареждат се в намазнена тава, поръсват се всяко с по няколко стафиди и се пекат в предварително загрята фурна.