Без мляко и яйца, но сладкиши от душа... Рецептата е за около 20 курабийки.
Съставки
- 3 ч.ч. Брашно
- 1 пакетче Бакпулвер
- 2 пакетчета Ванилия
- 250 мл Газирана вода
- 3 с.л. Захар
- 1 ч.ч. Олио
- 1 бр. Лимон
- 1 кутия Локум
Начин на приготвяне
- 1. Смесват се брашното, олиото, лимоновият сок, газираната вода, захарта, ванилиите, бакпулверът и солта, докато се получи меко тесто.
- 2. Локумът се нарязва на кубчета.
- 3. Отделя се малко късче тесто, в чиято среда се слага кубче локум и орехова ядка. Плънката се затваря, като, по желание, тестото може да се оформи зигзагообразно.
- 4. Сладките се пекат върху готварска хартия. Докато са още топли, се овалват в пудра захар или захар на кристали.