Без мляко и яйца, но сладкиши от душа... Рецептата е за около 20 курабийки.

Съставки

  • 3 ч.ч. Брашно
  • 1 пакетче Бакпулвер
  • 2 пакетчета Ванилия
  • 250 мл Газирана вода
  • 3 с.л. Захар
  • 1 ч.ч. Олио
  • 1 бр. Лимон
  • 1 кутия Локум

Начин на приготвяне

  • 1. Смесват се брашното, олиото, лимоновият сок, газираната вода, захарта, ванилиите, бакпулверът и солта, докато се получи меко тесто.
  • 2. Локумът се нарязва на кубчета.
  • 3. Отделя се малко късче тесто, в чиято среда се слага кубче локум и орехова ядка. Плънката се затваря, като, по желание, тестото може да се оформи зигзагообразно.
  • 4. Сладките се пекат върху готварска хартия. Докато са още топли, се овалват в пудра захар или захар на кристали.