Кулинарен азиатски полъх...

Съставки

  • 500 г Моркови
  • 2 скилидки Чесън
  • 4 с.л. Зехтин
  • 1 ч.л. Оцет
  • 2 щипки Кориандър
  • 1 щипка Лют червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Морковите се настъргват на подходящо за целта ренде, за да се получат във вид на дълги и тънки пръчици, наподобяващи сламки.
  • 2. Слагат се в дървена купа и се овкусяват с лютия червен пипер и кориандъра. Оставят се за 30 минути в хладилника.
  • 3. Зехтинът се загрява и с него се заливат охладените моркови.
  • 4. Добавят се оцетът, чесънът и щипката сол.
  • 5. Салатата се разбърква и се оставя за 3 часа в хладилника да се смесят вкусовете.