Кулинарен азиатски полъх...
Съставки
- 500 г Моркови
- 2 скилидки Чесън
- 4 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Оцет
- 2 щипки Кориандър
- 1 щипка Лют червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Морковите се настъргват на подходящо за целта ренде, за да се получат във вид на дълги и тънки пръчици, наподобяващи сламки.
- 2. Слагат се в дървена купа и се овкусяват с лютия червен пипер и кориандъра. Оставят се за 30 минути в хладилника.
- 3. Зехтинът се загрява и с него се заливат охладените моркови.
- 4. Добавят се оцетът, чесънът и щипката сол.
- 5. Салатата се разбърква и се оставя за 3 часа в хладилника да се смесят вкусовете.