Желиран малинов сладкиш, който щи придаде особено нежен чар на вашето лято.
Съставки
- 450 г Малини
- 6 листа Желатин
- 1 л Вода
- 225 г Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Залейте 150 г от малините и пудрата захар с водата и варете, докато захарта се разтвори, а малините омекнат. Отстранете от огъня и поставете сместа в блендер.
- 2. Накиснете желатина в купа със студена вода, докато омекне.
- 3. Изсипете малинената смес в чиста тенджера през фино сито за отстраняване на семенцата.
- 4. Изцедете излишната вода от желатина и го комбинирайте с малинената смес.
- 5. С така получения желатиново-малинов сироп облейте останалата основна маса малини.
- 6. Оставете в хладилник в продължение на 1 час, докато желираният малинов сладкиш се стегне, и сервирайте.