Желиран малинов сладкиш, който щи придаде особено нежен чар на вашето лято.

 

Съставки

  • 450 г Малини
  • 6 листа Желатин
  • 1 л Вода
  • 225 г Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Залейте 150 г от малините и пудрата захар с водата и варете, докато захарта се разтвори, а малините омекнат. Отстранете от огъня и поставете сместа в блендер. 
  • 2. Накиснете желатина в купа със студена вода, докато омекне.
  • 3. Изсипете малинената смес в чиста тенджера през фино сито за отстраняване на семенцата. 
  • 4. Изцедете излишната вода от желатина и го комбинирайте с малинената смес.
  • 5. С така получения желатиново-малинов сироп облейте останалата основна маса малини.
  • 6. Оставете в хладилник в продължение на 1 час, докато желираният малинов сладкиш се стегне, и сервирайте.