По-сладки и по-здравословни от традиционните кюфтенца.

Съставки

  • 1 бр. Яйце
  • 1 щипка Червен пипер
  • 2 с.л. Брашно
  • 2 филия Хляб
  • 100-150 г Сирене
  • 3-4 бр. Картофи
  • 300-400 г Зелен боб
  • 1-2 коренче Пащърнак
  • 3-4 с.л. Зелен грах
  • 1/2 бр. Целина
  • 2 бр. Моркови
  • 1 бр. Глава лук
  • 2-3 стръка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Морковите, пащърнакът и целината се сваряват в 2-3 ч.ч. подсолена вода. След като започнат да омекват, в посочения ред се добавят фасула и картофите.
  • 2. При готовност се изваждат, оставят се да се отцедят и се нарязват на ситно.
  • 3. Прибавят се към тях останалите продукти (без брашното) и сместа се омесва добре.
  • 4. От нея оформят кюфтенца, които след това се овалват в брашното. Изпържват се в загрятата мазнина до златисто.