По-сладки и по-здравословни от традиционните кюфтенца.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 1 щипка Червен пипер
- 2 с.л. Брашно
- 2 филия Хляб
- 100-150 г Сирене
- 3-4 бр. Картофи
- 300-400 г Зелен боб
- 1-2 коренче Пащърнак
- 3-4 с.л. Зелен грах
- 1/2 бр. Целина
- 2 бр. Моркови
- 1 бр. Глава лук
- 2-3 стръка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Морковите, пащърнакът и целината се сваряват в 2-3 ч.ч. подсолена вода. След като започнат да омекват, в посочения ред се добавят фасула и картофите.
- 2. При готовност се изваждат, оставят се да се отцедят и се нарязват на ситно.
- 3. Прибавят се към тях останалите продукти (без брашното) и сместа се омесва добре.
- 4. От нея оформят кюфтенца, които след това се овалват в брашното. Изпържват се в загрятата мазнина до златисто.