Тези бисквити съчетават 3 особено вкусни неща - ронливо захарно тесто, карамелен крем и шоколадова заливка.
Кремът се прави от така любимото на много хора карамелизирано мляко. То се продава готово в някои от магазините. Ако се затруднявате да го откриете, може да си направите, като дълго време (около 4 часа) варите затворена консерва кондензирано мляко със захар в тенджера с вода.
Съставки
- 210 г Брашно
- 140 г Орехи
- 70 г Пудра захар
- 140 г Краве масло
- 2 бр. Жълтъци
- 1 с.л. Какао
- 250 г Краве масло
- 1 кутия Кондензирано мляко
- 250 г Шоколад
Начин на приготвяне
- 1. От продуктите забъркайте гладко, меко тесто. Оформете го на дълъг цилиндър с диаметър 5 см.
- 2. Увийте го в свежо фолио и го оставете в хладилника за около час.
- 3. Извадете тестото, махнете фолиото и го нарежете на кръгчета с дебелина около 1-1,5 см.
- 4. Подредете ги върху тава, застлана с хартия за печене.
- 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 7 минути. Оставете да се охладят.
- 6. Размекнатото масло объркайте с млечния карамел.
- 7. Слепвайте бисквитите с този крем две по две.
- 8. Оставете за 20 минути в хладилника, за да стегне кремът.
- 9. Междувременно начупете шоколада на малки парчета и го разтопете на водна баня.
- 10. Потапяйте всяка бисквитка в разтопения шоколад.Дръжте го в топлата вода, докато работите, за да не се стегне.
- 11. Подредете бисквитите в поднос и оставете шоколада да се втвърди за 10 минути.