Тези бисквити съчетават 3 особено вкусни неща - ронливо захарно тесто, карамелен крем и шоколадова заливка. 

Кремът се прави от така любимото на много хора карамелизирано мляко. То се продава готово в някои от магазините. Ако се затруднявате да го откриете, може да си направите, като дълго време (около 4 часа) варите затворена консерва кондензирано мляко със захар в тенджера с вода.

 

 

 

 




 

Съставки

  • 210 г Брашно
  • 140 г Орехи
  • 70 г Пудра захар
  • 140 г Краве масло
  • 2 бр. Жълтъци
  • 1 с.л. Какао
  • 250 г Краве масло
  • 1 кутия Кондензирано мляко
  • 250 г Шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. От продуктите забъркайте гладко, меко тесто. Оформете го на дълъг цилиндър с диаметър 5 см. 
  • 2. Увийте го в свежо фолио и го оставете в хладилника за около час.
  • 3. Извадете тестото, махнете фолиото и го нарежете на кръгчета с дебелина около 1-1,5 см.
  • 4. Подредете ги върху тава, застлана с хартия за печене.
  • 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 7 минути. Оставете да се охладят.
  • 6. Размекнатото масло объркайте с млечния карамел.
  • 7. Слепвайте бисквитите с този крем две по две. 
  • 8. Оставете за 20 минути в хладилника, за да стегне кремът.
  • 9. Междувременно начупете шоколада на малки парчета и го разтопете на водна баня.
  • 10. Потапяйте всяка бисквитка в разтопения шоколад.Дръжте го в топлата вода, докато работите, за да не се стегне.
  • 11. Подредете бисквитите в поднос и оставете шоколада да се втвърди за 10 минути.