Следва да ви пренесем във вълшебната вселена на една покоряваща със сладостта и обливащото си обаяние класика. Традиционен английски сладкиш, чийто съвършен чар се дължи на нежния любовен танц между разтопения тъмен шоколад и хрупкавата сочна червена череша...
Съставки
- 3 с.л. Какао
- 120 г Брашно
- 1 бр. Жълтък
- 2 бр. Яйца
- 1 щипка Сол
- 220 г Кафява захар
- 110 г Краве масло
- 100 г Черен шоколад
- 1 ч.л. Ванилия
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява на 180 градуса. Дъното на формата се намазва леко с масло и се поръсва с брашно.
- 2. Начупеният шоколад и нарязаното на парчета масло се разтопяват на водна баня. Оставят се настрана, за да се охладят. В изстиналата шоколадова смес се добавят захарта, солта, ванилията и се разбърква.
- 3. Постепенно и при постоянно разбъркване се прибавят яйцата и жълтъка. Най.отгоре се поръсват брашното и какаото и се разбърква до получаването на хомогенна смес.
- 4. Тестото се пълни във формата и се заглажда. Поставя се в предварително загрятата фурна в продължение на 30 минути, докато сладкишът бухне.
- 5. След като се извади от фурната, е добре да се остави да си отдъхне във формата за около 5 минути. След това се обръща и се оставя да изстине. Нарязва се, увива се във фолио и се оставя да престои един ден.
- 6. За да бъде насладата съвършена и пълна, сладкишът се облива с разтопен шоколад и се украсете с плодчета касис или захаросани череши.