Вкусна рецепта, предоставена от мама Недка Купенова и Мария Данчева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Червени чушки
- 1 бр. Тиквички
- 1 бр. Патладжан
- 5 бр. Яйца
- 500 г Кайма
- 2 бр. Домати
Начин на приготвяне
- 1. Сварете 4 яйца, охладете ги и ги обелете.
- 2. Омесете каймата с 1 яйце, галета, черен пипер,чубрица и сол.
- 3. Направете 4 топчета от каймата като във всяко сложете по едно от сварените яйца. Оваляйте ги в галета и ги изпържете в олио до готовност.
- 4. Начин на приготвяне на топлата салата:
- 5. Нарежете на тънки филийки патладжан, тиквичка, чушка и домат.
- 6. Намажете ги с олио, поръсете ги със сол и гиизпечете на грил тиган.
- 7. Когато са готови гиовкусете леко с балсамов оцет.
- 8. Подредете салата стъпаловидно и я сервирайтекъм яйцата.