Вкусна рецепта, предоставена от мама Недка Купенова и Мария Данчева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 бр. Червени чушки
  • 1 бр. Тиквички
  • 1 бр. Патладжан
  • 5 бр. Яйца
  • 500 г Кайма
  • 2 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете 4 яйца, охладете ги и ги обелете.
  • 2. Омесете каймата с 1 яйце, галета, черен пипер,чубрица и сол.
  • 3. Направете 4 топчета от каймата като във всяко сложете по едно от сварените яйца. Оваляйте ги в галета и ги изпържете в олио до готовност. 
  • 4. Начин на приготвяне на топлата салата:
  • 5. Нарежете на тънки филийки патладжан, тиквичка, чушка и домат.
  • 6. Намажете ги с олио, поръсете ги със сол и гиизпечете на грил тиган.
  • 7. Когато са готови гиовкусете леко с балсамов оцет.
  • 8. Подредете салата стъпаловидно и я сервирайтекъм яйцата.