Днес с Диана от Polka dot kitchen сме ви подготвили малки хапчици със сладък картоф и чоризо - сладко-солено-люто изкушение. Идеална компания на ледено вино в топлите вечери, както и на пикниците в парка през мързеливия уикенд. 

Тук няма точна рецепта, защото може да използвате основата от сладък картоф и да си направите хапчиците с каквото вие обичате – Polka dot kitchen ни предлага нейния прочит с парченце чоризо и сладък червен лук, както и шепа зелени билки от градината на баба ѝ.

Необходими продукти за канапета от сладки картофи с чоризо: 

1 сладък картоф (изберете по-тъничък)
Едрозърнеста горчица
2 с.л. кокосово масло
Сол
50 г чоризо, нарязано на малки кубчета
1 малка глава червен лук, наситнена
Пресен магданоз, риган и салвия, наситенени


Начин на приготвяне:

1. Обелете сладкия картоф и го нарежете на шайбички с дебелина около 1 см.
2. Намазнете ги с кокосово масло и овкусете със сол.
3. Зепечете в предварително загрята фурна на 200*С, върху хартия за печене, като гледате да не се застъпват шайбите.
4. Когато са готови (ще отнеме около 25 минути), ще започнат да потъмняват по крайчетата и ще са мекички при натиск.
5. Извадете ги и докато леко се охлаждат в тиган задушете в малко кокосово масло чоризото с червения лук.
6. Сглобявате като отдолу слагате шайбичка сладък картоф, намазвате с малко едръзрнеста горчица, добавяте сместа с чоризото и лука и отгоре поръсвате със сместа от билки.

За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.