Днес с Диана от Polka dot kitchen сме ви приготвили изкушаващи пролетни мъфини с тиквичка, пармезан и сушени домати, които са просто... у-ля-ля.

За тях ще са ви необходими:

  • 2 яйца
  • 1 средно голяма тиквичка, настъргана или нарязана на дребни кубчета
  • 60 г пармезан или Grana Padano на люспи
  • 3 сушени домата, нарязани на дребно
  • 3 с.л. разтопено гхи /може да използвате и обикновено краве масло/
  • ½ ч.л. хималайска сол
  • 150 г овесено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 листа левурда (див чесън), наситнени
  • 3 клонки копър, наситнени

Снимка: Polka dot kitchen

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180*С без вентилатор.
2. Разбийте двете яйца за 3-4 мин. Добавете тиквичката, пармезана, сушените домати и солта и разбъркайте добре.
3. Добавете разтопеното гхи към сместа на тънка струйка.
4. Смесете брашното и бакпулвера, наситнете зелените подправки и добавете всичко към сместа, разбъркайте.
5. Намаслете формички с гхи и ги напълнете до под ръба.
6. Изпечете за около 25-30 мин.

Снимка: Polka dot kitchen

Получават се чудесни, надяваме се да ви харесат! Може да си ги приготвите за закуска или просто така – за разкош.

За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement