Днес с Диана от Polka dot kitchen сме ви приготвили изкушаващи пролетни мъфини с тиквичка, пармезан и сушени домати, които са просто... у-ля-ля.
За тях ще са ви необходими:
- 2 яйца
- 1 средно голяма тиквичка, настъргана или нарязана на дребни кубчета
- 60 г пармезан или Grana Padano на люспи
- 3 сушени домата, нарязани на дребно
- 3 с.л. разтопено гхи /може да използвате и обикновено краве масло/
- ½ ч.л. хималайска сол
- 150 г овесено брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3 листа левурда (див чесън), наситнени
- 3 клонки копър, наситнени
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180*С без вентилатор.
2. Разбийте двете яйца за 3-4 мин. Добавете тиквичката, пармезана, сушените домати и солта и разбъркайте добре.
3. Добавете разтопеното гхи към сместа на тънка струйка.
4. Смесете брашното и бакпулвера, наситнете зелените подправки и добавете всичко към сместа, разбъркайте.
5. Намаслете формички с гхи и ги напълнете до под ръба.
6. Изпечете за около 25-30 мин.
Получават се чудесни, надяваме се да ви харесат! Може да си ги приготвите за закуска или просто така – за разкош.
За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.