Днес по случай началото на февруари с @polka_dot_kitchen ви предлагамe една много лесна рецепта за изкушаващ снакс от нахут с много подправки.
Ключът към по-здравословното и пълноценно хранене според нас са именно подправките – толкова разнообразни, те могат да направя храната истински вълнуваща. А ако все още в в кухненския си шкаф имате само сол, пипер, чубрица и червен пипер, съветваме ви да посетите щанда с подправките в магазина – уверяваме ви, че това ще промени много възприятието ви за храната.
За този изкушаващ хрупкав нахут, който може спокойно да конкурира снакса от магазина, ще ви трябват:
- 1 консерва нахут, отцедена от водата
- ½ ч.л. сол
- 1ч.л. пушен червен пипер
- ½ ч.л. чесън на прах
- ½ ч.л. куркума
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната си на 200*С без вентилатор и подгответе тавичка с хартия или подложка за печене.
- Разстелете нахута и попийте с кухненска хартия, ако има много остатъчна влага с потупващи движения.
- Овкусете с подправките и разбъркайте добре.
- Разпределете малките перлички нахут, така че да не се покриват.
- Печете около 40 мин. или докато са леко хрупкави.
- Оставете ги да изстинат и чак тогава приберете в кутия.
За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.
Други изкушения от "кухнята на точки" на Диди: