Днес по случай началото на февруари с @polka_dot_kitchen ви предлагамe една много лесна рецепта за изкушаващ снакс от нахут с много подправки.

Ключът към по-здравословното и пълноценно хранене според нас са именно подправките – толкова разнообразни, те могат да направя храната истински вълнуваща. А ако все още в в кухненския си шкаф имате само сол, пипер, чубрица и червен пипер, съветваме ви да посетите щанда с подправките в магазина – уверяваме ви, че това ще промени много възприятието ви за храната.

Снимка: Polka dot kitchen

За този изкушаващ хрупкав нахут, който може спокойно да конкурира снакса от магазина, ще ви трябват:

  • 1 консерва нахут, отцедена от водата
  • ½ ч.л. сол
  • 1ч.л. пушен червен пипер
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • ½ ч.л. куркума

 Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната си на 200*С без вентилатор и подгответе тавичка с хартия или подложка за печене.
  2. Разстелете нахута и попийте с кухненска хартия, ако има много остатъчна влага с потупващи движения.
  3. Овкусете с подправките и разбъркайте добре.
  4. Разпределете малките перлички нахут, така че да не се покриват.
  5. Печете около 40 мин. или докато са леко хрупкави.
  6. Оставете ги да изстинат и чак тогава приберете в кутия.

Снимка: Polka dot kitchen

За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.

Други изкушения от "кухнята на точки" на Диди: