Днес по случай началото на февруари с @polka_dot_kitchen ви предлагамe една много лесна рецепта за изкушаващ снакс от нахут с много подправки.
Ключът към по-здравословното и пълноценно хранене според нас са именно подправките – толкова разнообразни, те могат да направя храната истински вълнуваща. А ако все още в в кухненския си шкаф имате само сол, пипер, чубрица и червен пипер, съветваме ви да посетите щанда с подправките в магазина – уверяваме ви, че това ще промени много възприятието ви за храната.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
За този изкушаващ хрупкав нахут, който може спокойно да конкурира снакса от магазина, ще ви трябват:
- 1 консерва нахут, отцедена от водата
- ½ ч.л. сол
- 1ч.л. пушен червен пипер
- ½ ч.л. чесън на прах
- ½ ч.л. куркума
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната си на 200*С без вентилатор и подгответе тавичка с хартия или подложка за печене.
- Разстелете нахута и попийте с кухненска хартия, ако има много остатъчна влага с потупващи движения.
- Овкусете с подправките и разбъркайте добре.
- Разпределете малките перлички нахут, така че да не се покриват.
- Печете около 40 мин. или докато са леко хрупкави.
- Оставете ги да изстинат и чак тогава приберете в кутия.
За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.
Други изкушения от "кухнята на точки" на Диди: