Коблер е освежаваща напитка с високо съдържание на лед и плодове. Предлагаме една рецепта, която е лесна и бърза за правене, но удоволствието, което поражда е дълготрайно. И идеална за Свети Валентин ;)
Необходими продукти:
200 гр ягоди
½ ч.ч брашно
½ ч.ч кафява захар
1/3 ч.ч овесени ядки
½ с.л канела
¼ с.л индийско орехче
1/8 с.л бахар
щипка сол
4 с.л. меко масло
Начин на приготвяне:
Измийте ягодите и ги нарежете на филийки. Оставете ги настрана.
В подходящ за целта съд смесете брашното, кафявата захар, овесените ядки и подправките. Добавете маслото и омесете с ръце. За по-фина текстура можете да използвате и блендер.
Пригответе две малки огнеопорни купички. В тях наредете нарязаните ягоди и покрийте с обърканите сухи съставки.
Желателно е приготвените коблери да постоят за поне 20 минути в хладилник.
Печете в предварително загрята на 200°C фурна за около 20-25 минути, докато сместа забълбука и придобие златист цвят.
Поднесете охладени. По желание можете да гарнирате с ванилов сладолед или крем.
Да ви е сладко!