Коблер е освежаваща напитка с високо съдържание на лед и плодове. Предлагаме една рецепта, която е лесна и бърза за правене, но удоволствието, което поражда е дълготрайно. И идеална за Свети Валентин ;)

Необходими продукти:

200 гр ягоди

½ ч.ч брашно

½ ч.ч кафява захар

1/3 ч.ч овесени ядки

½ с.л канела

¼ с.л индийско орехче

1/8 с.л бахар

щипка сол

4 с.л. меко масло

Снимка: iStock

Начин на приготвяне:

Измийте ягодите и ги нарежете на филийки. Оставете ги настрана.

В подходящ за целта съд смесете брашното, кафявата захар, овесените ядки и подправките. Добавете маслото и омесете с ръце. За по-фина текстура можете да използвате и блендер.

Пригответе две малки огнеопорни купички. В тях наредете нарязаните ягоди и покрийте с обърканите сухи съставки.

Желателно е приготвените коблери да постоят за поне 20 минути в хладилник.

Печете в предварително загрята на 200°C фурна за около 20-25 минути, докато сместа забълбука и придобие златист цвят.

Поднесете охладени. По желание можете да гарнирате с ванилов сладолед или крем.

Да ви е сладко!