Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета Механджийска и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 бр. Зелени чушки
  • 2 бр. Моркови
  • 3 с.л. Зехтин
  • 50 г Краве масло
  • 200 г Булгур
  • 50 мл Олио
  • 2 с.л. Соев сос
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 4 котлети Сьомга

Начин на приготвяне

  • 1. Запържете сьомгата на грил тиган, леко намазана с олиои овкусена със сол.
  • 2. В купичка разбъркайте мед и соев сос.
  • 3. След като запечете сьомгата от двете страни доготовност, докато е още в тигана я намажете със глазурата, оставете я да япоеме.
  • 4. Извадете глазираните котлети и ги поръсете със запеченсусам.
  • 5. Сварете булгура в подсолена вода. Отцедете го.
  • 6. В тиган с масло и зехтин задушете зеленчуците морков ичушка, нарязани на лентички. 
  • 7. След това сложете сварения булгур и разбъркайте.
  • 8. Ароматизирайте с риган, мащерка и сол. Оставете накотлона още 5 мин. и махнете от огъня.
  • 9. Сервирайте сьомгата заедно с булгура със зеленчуци.