Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета Механджийска и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 бр. Зелени чушки
- 2 бр. Моркови
- 3 с.л. Зехтин
- 50 г Краве масло
- 200 г Булгур
- 50 мл Олио
- 2 с.л. Соев сос
- 1 с.л. Пчелен мед
- 4 котлети Сьомга
Начин на приготвяне
- 1. Запържете сьомгата на грил тиган, леко намазана с олиои овкусена със сол.
- 2. В купичка разбъркайте мед и соев сос.
- 3. След като запечете сьомгата от двете страни доготовност, докато е още в тигана я намажете със глазурата, оставете я да япоеме.
- 4. Извадете глазираните котлети и ги поръсете със запеченсусам.
- 5. Сварете булгура в подсолена вода. Отцедете го.
- 6. В тиган с масло и зехтин задушете зеленчуците морков ичушка, нарязани на лентички.
- 7. След това сложете сварения булгур и разбъркайте.
- 8. Ароматизирайте с риган, мащерка и сол. Оставете накотлона още 5 мин. и махнете от огъня.
- 9. Сервирайте сьомгата заедно с булгура със зеленчуци.